Κορωνοϊός - Βρετανία: «Θα μάθουμε να ζούμε με την Covid, όπως κάναμε με τη γρίπη» είπε ο Τζόνσον

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Θα μάθουμε να ζούμε με την Covid, όπως κάναμε με τη γρίπη» είπε ο Τζόνσον

Στη Βρετανία έχουν αρχίσει να αποσυνδέουν την αύξηση των κρουσμάτων με τους θανάτους, λόγω της διεύρυνσης των εμβολιασμών - Στις 12 Ιουλίου οι οριστικές αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Boris_johnson
Tο Ηνωμένο Βασίλειο θα μάθει να «ζει με την Covid στο μέλλον», όπως έκανε και με τη γρίπη - ακόμη και αν οι μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, δήλωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε συνέχεια σε όσα ανέφερε νωρίτερα την Τρίτη ο νέος υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων στις 19 Ιουλίου θα είναι η «απόλυτη προτεραιότητά του», παρά το γεγονός πως σήμερα οι υπηρεσίες Υγείας ανακοίνωσαν 20.479 νέες μολύνσεις, σε μια αύξηση 73% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Πιστεύουμε ότι ο σύνδεσμος μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει» και «περιμένουμε να δούμε» εάν έχει «αποκοπεί εντελώς» λένε την ίδια στιγμή από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Τζόνσον ανέφερε πως «μόλις ολοκληρώσουμε τον χάρτη εξόδου από τους περιορισμούς, θα είμαστε σε θέση να ζήσουμε με την Covid στο μέλλον, ακόμη και αν οι περιπτώσεις συνεχίσουν να αυξάνονται, χάρη στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια».

Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την τελική απόφαση στις 12 Ιουλίου σχετικά με το αν η χώρα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση στις 19 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απολογία του ελαιοχρωματιστή: Μπήκε στην Πινακοθήκη από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, πήρε τους πίνακες, έφυγε με... ταξί

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Στα 605 τα νέα κρούσματα - 204 οι διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ