Διαστημικός τουρισμός: Με αερόστατο για... βόλτες στη στρατόσφαιρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαστημικός τουρισμός: Με αερόστατο για... βόλτες στη στρατόσφαιρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η εταιρεία «Space Perspective» λάνσαρε το μοντέλο ενός στρατοσφαιρικού αερόστατου, προγραμματίζοντας την πρώτη εμπορική του πτήση το 2024

spacemain1
Η startup «Space Perspective» ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα του διαστημικού τουρισμού, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση ενός γιγαντιαίου «μπαλονιού» που σύντομα θα πηγαίνει ανθρώπους για... βόλτα στο διάστημα.

Η εταιρεία λάνσαρε το μοντέλο ενός στρατοσφαιρικού αερόστατου, προγραμματίζοντας την πρώτη εμπορική του πτήση το 2024.

Space Perspective


Tο διαστημόπλοιο «Neptune Once» έφτασε στο προγραμματισμένο υψόμετρο των 108.409 ποδιών, όπου και αιωρήθηκε για 6 ώρες πριν καταλήξει στον κόλπο του Μεξικού. 

Η «Space Perspective» είναι μια νέα startup που ιδρύθηκε το 2020 από τους Jane Poynter και Taber MacCallum, που είχαν προηγουμένως ιδρύσει την «World View», μια εταιρεία που χρησιμοποιεί αισθητήρες στην στρατόσφαιρα προσαρμοσμένους σε μπαλόνια για τη λήψη εικόνων από το διάστημα. Οι δύο ιδρυτές της εταιρείας σκέφτηκαν, ωστόσο, ότι θα μπορούσε η ιδέα αυτή να έχει και άλλες εφαρμογές.

Κλείσιμο
space1


Η συνιδρυτής της εταιρείας Jane Poynter δήλωσε: «Το να εκτοξεύεται από τις ακτές του διαστήματος είναι ένας εξαιρετικός προνόμιο, εκεί όπου δημιουργήθηκε η ιστορία της ανθρωπινης διαστημικής πτήσης τις προηγούμενες δεκαετίες και συνεχίζει σήμερα να έχει μια απίστευτη δυναμική. Το να πετάξουν με το Neptune θα είναι μια απίστευτη εμπειρία για τους διαστημικούς εξερευνητές μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το  «Neptune» θα μπορεί να φιλοξενήσει εννέα άτομα και ένα μίνι μπαρ, τα οποία θα περικλείονται από μεγάλα παράθυρα.

space2


Η «κρουαζιέρα» θα περιλαμβάνει μια δίωρη ανάβαση στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια το «Neptune» θα αιωρείται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό για άλλες δύο ώρες. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την απόδοση της ομάδας και του συστήματος πτήσης. Ήταν θεαματικό να παρακολουθούμε την ομαδική εργασία και το υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης να επιφέρει ένα τόσο επιτυχημένο αποτέλεσμα», δήλωσε ο συνιδρυτήςTaber  MacCallum, συνεχίζοντας: «Αυτή η δοκιμαστική πτήση του Neptune One είναι η αρχή της εκτεταμένης δοκιμαστικής καμπάνιας μας, η οποία θα είναι εξαιρετικά ισχυρή επειδή μπορούμε να εκτελέσουμε δοκιμές χωρίς πιλότο, καθιστώντας το Neptune έναν εξαιρετικά ασφαλή τρόπο για να πάμε στο διάστημα».

Η «Space Perspective» μπορεί να έχει επιτύχει ένα σημαντικό στόχο αλλά δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα -η «Blue Origin» του Τζεφ Μπέζος και η SpaceX του Έλον Μασκ πρωτοστατούν εξίσου στον κλάδο.


Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Οπαδοί της Σκωτίας καθάρισαν πλατεία που… λέρωσαν πριν το βρετανικό ντέρμπι

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πρώτος άνθρωπος με 300 εκατομμύρια ακολούθους στα social media

Μεταβιβάσεις χωρίς φόρο πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης