Μακένζι Σκοτ: 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς από την πρώην σύζυγο του Μπέζος

Μακένζι Σκοτ: 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς από την πρώην σύζυγο του Μπέζος

Η Μακένζι Σκοτ για άλλη μια φορά ξάφνιασε με τον απρόσμενο τρίτο γύρο δωρεών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα – Στόχος να τους επιτρέψει να συνεχίσουν το έργο τους

Mackenzie_Bezos
Σε μια αναπάντεχη κίνηση προχώρησε η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, που ανακοίνωσε ότι δώρισε 2,739 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς.

Γνωστή για τις απρόσμενες δωρεές της, η δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι θέλησε να επιτρέψει στους οργανισμούς να συνεχίσουν το έργο τους, και ως ένα «σημάδι εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης» σε αυτούς και σε άλλους οργανισμούς.


Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η ομάδα της εντόπισε μη κερδοσκοπικές ομάδες σε περιοχές που έχουν παραμεληθεί. «Το αποτέλεσμα ήταν 2.739.000.000 δολάρια σε δωρεές προς 286 οργανισμούς με υψηλό αντίκτυπο, σε κατηγορίες και κοινότητες, που ιστορικά δεν χρηματοδοτούνται και παραβλέπονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Είναι η τρίτη φορά που η Σκοτ έκανε ανακοινώσεις για τη φιλανθρωπική της δράση. Το 2020 ανακοίνωσε τη δωρεά περίπου 6 δισ. δολαρίων για δράσεις όπως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η ισότητα των φύλων, κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα σχολεία.

Η δισεκατομμυριούχος εξέφρασε την ανησυχία της για την αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων περί φιλανθρωπίας «για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή».

«Σε αυτήν την προσπάθεια, οδηγούμαστε από μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό “χεριών” και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους», τόνισε.

Οι δωρεές που ανακοίνωσε σήμερα η Σκοτ αφορούν σε πανεπιστήμια, ομάδες για πρόσφυγες, οργανισμούς για την τέχνη και τον πολιτισμό, δηλαδή τομείς που έχουν πληγεί έντονα λόγω της πανδημίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές: Κανονικά θα διεξαχθούν την Τετάρτη - ΑΔΕΔΥ: Eξαιρούνται από την 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί


Αφιέρωμα στο Μέγαρο Μαξίμου από διεθνές αρχιτεκτονικό περιοδικό


Αρχαιολόγοι εντόπισαν το γερμανικό «Στόουνχεντζ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης