Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος μοίρασε 4,2 δισ. σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος μοίρασε 4,2 δισ. σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Μετά το πολύκροτο διαζύγιο από τον ιδιοκτήτη της Amazon, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος βοήθησε μέσα σε 4 μήνες και εν μέσω πανδημίας 384 φιλανθρωπικές οργανώσεις στις ΗΠΑ

makenzi_main
Το διαζύγιό της από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη την ανέδειξε ως την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και ενώ ο 55χρονος Τζεφ Μπέζος ζει τον έρωτά του με την πληθωρική Λόρεν Σάντσεζ, η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Σκοτ, αποφάσισε να μοιραστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις μερικά δισεκατομμύρια από το τεράστιο ποσό που της απέφερε ο χωρισμός της με τον ιδιοκτήτη της Amazon.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η 50χρονη Μακένζι Σκοτ, μέσα σε 4 μήνες και εν μέσω πανδημίας, διέθεσε το ποσό των 4,2 δισ. δολαρίων σε 384 φιλανθρωπικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τράπεζες φαγητού, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η Σκοτ έγραψε την Τρίτη ένα άρθρο με τίτλο «384 τρόποι να βοηθήσεις» (384 Ways to Help» στο αμερικανικό μπλογκ Medium, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει πως μια ομάδα συμβούλων την βοήθησαν να επιλέξει με μεγάλη προσοχή από 6.490 φιλανθρωπικές οργανώσεις σε ΗΠΑ και Πουέρτο Ρίκο, 384 εξ αυτών, που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη μέσα σε φυλακές, σε σχολεία, σε νοσοκομεία ή στους δρόμους.

Η επί 25 χρόνια σύζυγος του Τζεφ Μπέζος περιέγραψε την πανδημία του κορωνοϊού σαν ένα «εργαλείο κατεδάφισης» στις ζωές των Αμερικανών, που, ήδη, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, όμως, αύξησε ουσιαστικά τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων.

Η περιουσία της Μακένζι Σκοτ υπολογίζεται στα 60,7 δισ. δολάρια ενώ σύμφωνα με το Bloomberg μέσα στο έτος τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 24 δισ. δολάρια. Αυτό οφείλεται στην ταχεία αύξηση της αξίας των μετοχών της Amazon, οι οποίες εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας σε ποσοστό 67% λόγω της «έκρηξης» των on line αγορών. Η Μακένζι Σκοτ δεσμεύτηκε να δωρίσει μέρος της μεγάλης περιουσίας της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όταν το 2019 υπέγραψε την καμπάνια Giving Pledge, την οποία εμπνεύστηκε ο Αμερικανός επενδυτής και φιλάνθρωπος Γουόρεν Μπάφετ.

Η Μακένζι Σκοτ είναι στο νούμερο 18 των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με περιουσία που ανέρχεται στα 60,7 δισ. δολάρια ενώ ο πρώην σύζυγός της, Τζεφ Μπέζος είναι πρώτος στη λίστα του Bloomberg με έσοδα που ανέρχονται στα 185 δισ. δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ο ίδιος τον χωρισμό του από την Μακένζι μέσω Twitter

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ανακοινώθηκε επίσημα ο χωρισμός του Τζεφ και της Μακένζι Μπέζος, μετά από 25 χρόνια έγγαμου βίου και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών. Μερικούς μήνες αργότερα το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε και η Μακένζι βγήκε από τον γάμο της με 19,7 εκατ. μετοχές της Amazon, η αξία των οποίων υπολογίστηκε στα 38 δισ. δολάρια.

Στις αρχές του περασμένου έτους ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε μέσω Twitter τον χωρισμό του από την Μακένζι Σκοτ προκειμένου να προλάβει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer. Ήδη, ο ιδιοκτήτης της Amazon διατηρούσε επί οκτώ μήνες εξωσυζυγική σχέση με την 50χρονη πληθωρική Λόρεν Σάντσεζ, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων του Fox 11.

Η Σάντσεζ ήταν και αυτή παντρεμένη με τον 54χρονο ισχυρό ατζέντη του Χόλιγουντ Πάτρικ Ουίτσελ με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν 13χρονο γιο και μια 11χρονη κόρη ενώ από προηγούμενη σχέση της έχει έναν ακόμα γιο. Τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου του ζεύγους.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για τοπικά lockdown πριν τις γιορτές - Στο τραπέζι νέα μέτρα για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα πανδημίας

Κορωνοϊός: «Φως στην άκρη του τούνελ» από τη μείωση των κρουσμάτων - Στο «κόκκινο» ο αριθμός των διασωληνωμένων

Καβάλα: Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση για τον 42χρονο επιχειρηματία - «Χτυπήθηκε πισώπλατα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης