Σύσκεψη ΝΑΤΟ - Mέρκελ: Να απαντήσουμε στις εκστρατείες παραπληροφόρησης της Μόσχας

Σύσκεψη ΝΑΤΟ - Mέρκελ: Να απαντήσουμε στις εκστρατείες παραπληροφόρησης της Μόσχας

Η Μέρκελ προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο την Παρασκευή

malta_merkel
Οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν θέματα, όπως οι προκλήσεις που τίθενται από τη Ρωσία και την Κίνα, στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει απάντηση στις εκστρατείες παραπληροφόρησης της Μόσχας.

Προσερχόμενη στη σύνοδο, η Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν με τη Γεωργία και την Ουκρανία, δύο χώρες που επιζητούν στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ως ασπίδα απέναντι στην απειλή από τη γειτονική Ρωσία.

«Τα θέματα στην ατζέντα σήμερα μας αφορούν όλους. Πρώτα απ’ όλα η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε: η Ρωσία και επίσης η περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού με την Κίνα σε αυξανόμενο βαθμό», είπε.

«Υβριδικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές: κυβερνοεπιθέσεις και, ειδικά σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, εκστρατείες παραπληροφόρησης».

Προσκάλεσε τον Μακρόν στο Βερολίνο

Στο μεταξύ, η Μέρκελ προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο την Παρασκευή το απόγευμα για ένα γεύμα αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή πολιτική, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Αυτή θα είναι «η πρώτη φορά φέτος που η καγκελάριος υποδέχεται έναν καλεσμένο από το εξωτερικό και κατά συνέπεια είναι κάτι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε η Μαρτίνα Φιτζ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών θα αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως τις θέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Ιουνίου, εξήγησε η ίδια.

Στη διάρκεια αυτής της συνόδου οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν για την πανδημία covid-19, την ανάκαμψη της οικονομίας, το μεταναστευτικό και τις εξωτερικές σχέσεις του μπλοκ, περιλαμβανομένων των σχέσεων με την Τουρκία και τη Ρωσία.

Κλείσιμο
Μέρκελ και Μακρόν θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο πριν από την έναρξη της συνάντησής τους, περίπου στις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδας).

Ειδήσεις σήμερα:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη - Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Καμένα Βούρλα: 24χρονος βίασε 11χρονη μέσα σε ασανσέρ

Το πρώτο μήνυμα του Έρικσεν: «Δεν τα παρατάω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης