Σύσκεψη ΝΑΤΟ - Τα είπαν Μακρόν και Ερντογάν: «Ανάγκη για αποσαφήνιση των κοινων αξιών εντός του ΝΑΤΟ»

Σύσκεψη ΝΑΤΟ - Τα είπαν Μακρόν και Ερντογάν: «Ανάγκη για αποσαφήνιση των κοινων αξιών εντός του ΝΑΤΟ»

Η συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του κράτησε «περισσότερο από το αναμενόνενο» - Αναφορά στη Λιβύη, τη Συρία και το Ισλάμ

makron_erdogan
Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ξεκίνησαν οι διμερείς συναντήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, Ομέρ Τσελίκ.

Η συνάντηση Μακρόν - Ερντογάν είχε διάρκεια 52 λεπτών (περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με γαλλικές πηγές), ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Έδωσα έμφαση στην ανάγκη και επιθυμία για αποσαφήνιση των κοινών αξιών, στρατηγικών και κανονισμών μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Επανέλαβα στον πρόεδρο Ερντογάν την ανάγκη οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εξηγούν τις κοινές τους στρατηγικές».

Σύμφωνα με τον Μακρόν, οι δυο ηγέτες συζήτησαν και για την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε Συρία και Λιβύη, ενώ «ξεκαθάρισαν πράγματα και για το Ισλάμ».

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν είχε συναντήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη - Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Καμένα Βούρλα: 24χρονος βίασε 11χρονη μέσα σε ασανσέρ

Το πρώτο μήνυμα του Έρικσεν: «Δεν τα παρατάω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης