Τουρκία: Επιτέθηκε στην έγκυο σύζυγό του στη μέση του δρόμου

Τουρκία: Επιτέθηκε στην έγκυο σύζυγό του στη μέση του δρόμου

Την έσωσε  η αστυνομία,  ωστόσο η σύζυγος δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του συζύγου της- Πολύ υψηλά τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών στην Τουρκία, που αποχώρησε τον Μάρτιο από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών

konstantinoupoli-xylo
Σοκαριστικές σκηνές βίας κατέγραψε κάμερα στην Κωνσταντινούπολη. Ένας άνδρας επιτέθηκε στην έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου. Περαστικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τον σύζυγο. Παρά την παρέμβαση της αστυνομίας η σύζυγος δεν υπέβαλλε μήνυση εναντίον του.

Σημειώνεται πως τον Μάρτιο με απόφαση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία αποχώρησε από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η συνθήκη θέτει ολοκληρωμένα πρότυπα για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας.

Η απόσυρση προκάλεσε εκτεταμένες διαμαρτυρίες από ομάδες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και μια αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επικρίνουν την απόφαση και φοβούνται ότι αυτή η κίνηση είναι προάγγελος δεινών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Τα περιστατικά βίας είναι σε υψηλό ποσοστό ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 2020 δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 300 γυναίκες. 

Δείτε το βίντεο με την επίθεση- οι εικόνες είναι σκληρές:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης