Αυστρία: Στη φυλακή στρατιώτης που είχε κάνει τατουάζ σβάστικα στους όρχεις του

Αυστρία: Στη φυλακή στρατιώτης που είχε κάνει τατουάζ σβάστικα στους όρχεις του

Ο 29χρονος πόσταρε φωτογραφία online και έδειξε το νέο του τατουάζ στους φίλους του στον στρατό

swastica
Σε φυλάκιση 19 μηνών καταδικάστηκε ένας Αυστριακός στρατιώτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει τατουάζ με μια σβάστικα στους όρχεις του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 29χρονος είχε πιει δύο μπουκάλια ουίσκια προτού ο αδελφός του «χτυπήσει» το ναζιστικό τατουάζ στο όσχεό του, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης στην πόλη Κλάγκενφουρτ.

Ο στρατιώτης είχε ποστάρει μια φωτογραφία του τατουάζ online και το έδειξε σε συναφέλφους του στον στρατό σε μια άλλη περίσταση, όταν μέθυσαν μαζί στο τέλος μιας άσκησης.

Ο 29χρονος, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί αφού το απαγορεύει η αυστριακή νομοθεσία, κατηγορήθηκε επιπλέον ότι πόσταρε υλικό ναζιστικής προπαγάνδας online, καθώς και φωτογραφίες που είχε τραβήξει σε ένα μουσείο-καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου, όπου πόζαρε πίνοντας κρασί με το όνομα του Χίτλερ.

Ο στρατιώτης καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλακή για εξύμνηση του ναζισμού και παράνομη οπλοκατοχή. Ο κατηγορούμενος εξέφρασε μεταμέλεια κατά τη διάρκεια της δίκης του και ισχυρίστηκε ότι πλέον αισθάνεται ντροπή για τις παλιές του πράξεις.

Ο 29χρονος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είχε μπλέξει με κακές παρέες, και ότι με τους φίλους του αισθανόταν μια έλξη για οτιδήποτε ήταν απαγορευμένο, χωρίς να κατανοεί απόλυτα ότι ήταν λάθος. Μόνο όταν ξεκίνησε η έρευνα μετά από την καταγγελία για το τατουάζ στο όσχεό του συνειδητοποίησε πόσο βλακώδης ήταν η συμπεριφορά του στο παρελθόν, ανέφερε μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, σταμάτησε να συναναστρέφεται με ακροδεξιά στοιχεία πριν από 8 χρόνια, ενώ και το τατουάζ του δεν είναι πλέον ορατό.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην μαφιόζος λέει ότι πνεύματα από το... υπερπέραν τον «έπεισαν» να γίνει πληροφοριοδότης του FBI!

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού: Τι κίνητρα έδωσαν οι ΗΠΑ - Πώς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία: Καταιγίδες σήμερα σε Πελοπόννησο, Κρήτη και δυτική Αττική - Νέοι χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης