Αλβανία: Χιλιάδες κόσμου σε παραλία για φεστιβάλ μουσικής χωρίς μάσκες ή αποστάσεις - Δείτε βίντεο

Αλβανία: Χιλιάδες κόσμου σε παραλία για φεστιβάλ μουσικής χωρίς μάσκες ή αποστάσεις - Δείτε βίντεο

Πάνω από 10.000 εισιτήρια πωλήθηκαν για το πενταήμερο υπαίθριο φεστιβάλ Unum - Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι όλοι ήταν Covid-free «αλλά χωρίς αποδείξεις», όπως γράφει το Associated Press

unum_festival
Ξεπούλησαν τα εισιτήρια του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ Unum, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου σε παραλία 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Τιράνων.

Σύμφωνα με το Associated Press 10.000 εισιτήρια πουλήθηκαν για το πενταήμερο φεστιβάλ, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς μάσκες αλλά ούτε και αποστάσεις, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cby3000ss48x-sf)
 

Tο φεστιβάλ είχε δύο stages: Το πρώτο πάνω σε ένα «ιστιοφόρο» στην παραλία που είχε μετατραπεί σε σκηνή, και το δεύτερο κάτω από κάποια πεύκα. Το αμερικανικό πρακτορείο μεταδίδει ότι μουσικόφιλοι από όλη την Ευρώπη έδωσαν το παρών στο event, το οποίο είχε ακυρωθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας.



 Φέτος οι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν μουσικούς πρόθυμους να συμμετάσχουν, λόγω των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν σε πολλές χώρες της ΕΕ. Ωστόσο μετά από επίμονες προσπάθειες τα κατάφεραν και το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η διεξαγωγή του φεστιβάλ κατέστη δυνατή χάρη στον χαμηλό ρυθμό μόλυνσης στην Αλβανία. Η χώρα κατέγραψε μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού το περασμένο Σάββατο, προσθέτει το Associated Press, ενώ πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν ισχύουν περιορισμοί για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να την επισκεφθούν.



«Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι όλα τα άτομα που ήταν παρόντα στο φεστιβάλ ήταν Covid-free αλλά δεν παρουσίασαν κάποια απόδειξη για αυτούς τους ισχυρισμούς και δεν φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τον ιό», αναφέρει επιπλέον το AP.

Κλείσιμο
To σύνθημα του φεστιβάλ, που ταυτίζεται με το όνομά του, προέτρεπε τους παριστάμενους να γίνουν «Ένα» ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική. Σύμφωνα με τον Ρον Κουρτόλι, έναν DJ από το Κόσοβο που μίλησε στο πρακτορείο, η μουσική είναι πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι θεωρεί ο περισσότερος κόσμος: «Αυτό ήταν απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία. Πολλοί δεν δίνουν σημασία στην ψυχική υγεία, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στο να νιώθεις γενικά καλά».



Σύμφωνα με τον Γκρέγκο Ο Χάλοραν, τον διευθυντή του υπαίθριου φεστιβάλ Unum, η τοποθεσία όπου έλαβε χώρα το event στην Αλβανία ήταν ιδανική από πολλές απόψεις, αφού συνδύαζε δέντρα, άμμο, μια υπέροχη αμμουδιά, βουνά τριγύρω και nonstop μουσική. «Είναι πολύ σπάνιο να βρεις ένα μέρος που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγλος που διαμένει στην Ίμπιζα, διάσημη για τα παραλιακά event της. Ο ίδιος χαρακτήρισε την Αλβανία το «κρυφό διαμάντι της Ευρώπης» και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί αυτήν την «πανέμορφη χώρα».






Ειδήσεις σήμερα

Το νέο τρέιλερ της Disney επιβεβαιώνει ότι ο Λόκι είναι... gender fluid!

Βραζιλία: Τρίτο κύμα της επιδημίας απειλεί τη χώρα

Μουσική στην εστίαση από το Σαββατοκύριακο – Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας και δεξιώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης