LIVE

Κορωνοϊός

UFO: Προ των πυλών η έκθεση του Πενταγώνου

ufo_navy

Μέσα στον μήνα οι αμερικανοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν τα μέλη του Κονγκρέσου για  τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» που έχουν καταγράψει οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ - Η έκθεση αναμένεται να περιλαμβάνει και «ένα διαβαθμισμένο τμήμα» που δεν θα δημοσιοποιηθεί - «Κανένα σχόλιο» από τον Λευκό Οίκο - Για πιθανά πειράματα Ρώσων ή Κινέζων μιλά αξιωματούχος

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κοινοποιήθεί στο Κογκρέσο η έκθεση που συνέταξαν αξιωματούχοι του Αμερικανικού Πενταγώνου σχετικά με τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP).

Σύμφωνα με τους New York Times οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα που έχουν καταγράψει πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, είναι ξένα διαστημόπλοια, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να τα εξηγήσουν.

Και η  εφημερίδα Washington Post ανέφερε σήμερα ότι η έκθεση αυτή δεν βρήκε καμία απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας, αλλά δεν μπορεί να παράσχει και κάποια οριστική εξήγηση για αυτά τα συμβάντα. 

Κανένα σχόλιο από τον Λευκό Οίκο 

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις θεάσεις μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων, τονίζοντας μόνο ότι η κυβερνητική έκθεση που πρόκειται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα για το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Όπως τονίζει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Deutsche Welle, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα ενημερώσει τους βουλευτές και τους γερουσιαστές τι έχει μάθει για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Παράλληλα, ενημέρωση θα λάβουν και οι πολίτες, αν και θα μπορούσε να καθυστερήσει η δημοσίευση της πλήρους έκθεσης στο ευρύ κοινό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε δημοσίευμα από το Live Science, το οποίο σημείωσε πως δεν θα δημοσιοποιηθούν στο ευρύ κοινό όλα τα στοιχεία του εγγράφου, η έκθεση δεν θα ταξινομηθεί, και ότι είναι πολύ πιθανό να «περιλαμβάνει ένα διαβαθμισμένο τμήμα».

Η εκπόνηση λεπτομερούς έκθεσης από τη σχετική ομάδα εργασίας ήταν προαπαιτούμενο στο πακέτο δαπανών ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 δισεκατομμύριων ευρώ) που πέρασε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2020 και αφορούσε την έρευνα για τα UAP.

Πολλά από τα περισσότερα από 120 περιστατικά που εξετάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από προσωπικό του Ναυτικού, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τον Απρίλιο του 2020, το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε επισήμως τρία βίντεο από πιλότους του Ναυτικού, τα οποία είχαν διαρρεύσει χρόνια νωρίτερα. Στα βίντεο κατεγράφησαν αντικείμενα που κινούνται στον ουρανό με αρκετά παράξενο τρόπο, προσελκύοντας την προσοχή των πιλότων αφού όπως επεσήμαναν οι ίδιοι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατό κινητήρα ή καυσαέρια υπερύθρων, και ότι μπορούσαν να φτάσουν τα 30.000 πόδια και υπερηχητικές ταχύτητες.

Δείτε το βίντεο

Watch the Pentagon's three declassified UFO videos taken by U.S. Navy pilotsΠειράματα Ρώσων ή Κινέζων;


Τα περισσότερα από τα συμβάντα που καταγράφηκαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες δεν προκλήθηκαν από τον αμερικανικό στρατό ή από κάποια άλλη προηγμένη, κυβερνητική, αμερικανική τεχνολογία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Η NYT επικαλείται υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για την έκθεση, η οποία θα κατατεθεί αυτόν τον μήνα στο Κογκρέσο.

Πολλές από τις 120 και πλέον θεάσεις που εξετάστηκαν στην απόρρητη μελέτη μιας ειδικής μονάδας του Πενταγώνου καταγράφηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ενώ σε ορισμένες εμπλέκονταν και αλλοδαποί στρατιωτικοί. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμούν ότι πειραματική τεχνολογία κάποιας αντίπαλης δύναμης μπορεί να εξηγεί τουλάχιστον κάποια από αυτά τα εναέρια φαινόμενα.

Ένας αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε, είπε στην εφημερίδα ότι κάποια στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού ανησυχούν ότι η Κίνα ή η Ρωσία μπορεί να πειραματίζονται με υπερηχητική τεχνολογία.

Θα ενισχύσουν τις εικασίες;

Μια αδιαβάθμητη εκδοχή της αναφοράς αυτής, που αναμένεται ότι θα κατατεθεί στο Κογκρέσο μέχρι τις 25 Ιουνίου, δεν θα περιλαμβάνει πολλά άλλα συμπεράσματα, προσθέτει η εφημερίδα.

Στην έκθεση συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι τα περισσότερα από αυτά τα 120 συμβάντα δεν σχετίζονται με τεχνολογίες που δοκιμάζονται από τον αμερικανικό στρατό, γράφει η NYT. Όμως αυτή είναι η μοναδική κατηγορηματική διαπίστωση και, σύμφωνα με το CNN, το έγγραφο δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για αεροσκάφη εξωγήινης προέλευσης.

Ορισμένοι αξιωματούχοι που μίλησαν στη NYT παραδέχονται ότι το γεγονός πως ένα μέρος της έκθεσης θα παραμείνει απόρρητο (ως στρατιωτικό μυστικό) θα υποδαυλίσει τις εικασίες για τις πληροφορίες που κρατά κρυφές η αμερικανική κυβέρνηση για την ύπαρξη εξωγήινων και τις θεωρίες περί «συγκάλυψης»

Η UAPTF συστάθηκε μετά τη σωρεία θεάσεων άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων τα οποία εμφανίζονταν να κινούνται με τόση ταχύτητα και ευελιξία που απλώς αψηφούσε τα όρια της μέχρι σήμερα γνωστής τεχνολογίας και τους νόμους της φυσικής. Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σου Γκοου είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ανησυχία γιατί αφορούν την ασφάλεια των πιλότων και την εθνική ασφάλεια. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε ότι «δεν συζητάμε δημοσίως τις λεπτομέρειες των παρατηρήσεων των UAP».

Ο όρος «ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας» (ATIA – UFO στα αγγλικά) που συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, έχει αντικατασταθεί, από το 2017, από τον UAP. Τότε το Πεντάγωνο, για πρώτη φορά, σε ένα άρθρο στη NYT, παραδέχτηκε ότι κατέγραψε συναντήσεις με UAP από τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη του, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την προηγούμενη πολιτική που ακολουθούσε επί δεκαετίες, να αντιμετωπίζει το θέμα ως ταμπού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν, ούτε όχημα διαφυγής

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης