Κάρι Σίμοντς: Ντεμπούτο ως «Πρώτη Κυρία» της Βρετανίας στη Σύνοδο της G7

Κάρι Σίμοντς: Ντεμπούτο ως «Πρώτη Κυρία» της Βρετανίας στη Σύνοδο της G7

Ο γάμος του Μπόρις Τζόνσον με την Κάρι Σίμοντς σημαίνει πως η νέα κυρία Τζόνσον επικράτησε στη «μάχη» με τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τέως «δεξί χέρι» του Βρετανού πρωθυπουργού - Πώς ο δις διαζευγμένος Τζόνσον έκανε τρίτο γάμο σε καθολική εκκλησία;

tzonson_simonds
«Νικήτρια» αναδείχθηκε η 33χρονη Κάρι Σίμοντς στον εσωτερικό «πόλεμο» που είχε ξεκινήσει στη Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ της 33χρονης συντρόφου του Βρετανού πρωθυπουργού και του Ντόμινικ Κάμινγκς, ανώτατου συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον. Αυτό υποστηρίζουν στον βρετανικό Τύπο οι άνθρωποι από το περιβάλλον της νέας κυρίας Τζόνσον, μετά τον «μυστικό» γάμο του ζεύγους το Σάββατο στον Καθεδρικό ναό του Ουεστμίνστερ.

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και ακόμα μια πιο δύσκολη περίοδο για τον Μπόρις Τζόνσον, με το σκάνδαλο Wallpaper Gate για την ανακαίνιση του πρωθυπουργικού διαμερίσματος στη Ντάουνινγκ Στριτ και τις αποκαλύψεις του Κάμινγκς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τους λάθος χειρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού στην πανδημία, ο αναπάντεχος γάμος του Μπόρις Τζόνσον και της Κάρι Σίμοντς είναι ο «θρίαμβος» της τελευταίας έναντι στο τέως «δεξί χέρι» του Βρετανού πρωθυπουργού.

Μόλις την Τετάρτη ο Ντόμινικ Κάμινγκς είχε «βομβαρδίσει» με δριμείς κατηγορίες τον Τζόνσον και την Σίμοντς, την οποία κατηγόρησε πως είχε αποσπάσει την προσοχή του πρωθυπουργού την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον απασχολούσε με δημοσιεύματα σχετικά με τον σκύλο τους Ντάιλιν και προωθούσε παράνομα σε υψηλές θέσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ δικούς της φίλους. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι η απομάκρυνσή του από την Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Νοέμβριο, οφείλεται στην αντιπάθεια της Κάρι Σίμοντς στο πρόσωπό του.

Όπως όλα δείχνουν οι κατηγορίες του Κάμινγκς δεν εμπόδισαν το ζευγάρι να οργανώσει τον «μυστικό» γάμο του το πρωί του Σαββάτου με μόλις 30 καλεσμένους, λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας ενώ το το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μπόρις Τζόνσον και η νέα κυρία Τζόνσον οργάνωσαν πάρτι στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ με λίγους φίλους και συγγενείς. Το γαμήλιο ταξίδι θα γίνει τον επόμενο χρόνο και μια μεγάλη δεξίωση για τον γάμο έχει, ήδη, προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2022.

Στενός φίλος της Κάρι Σίμοντς δήλωσε, μετά τον «μυστικό» γάμο του ζεύγους, στους Times του Λονδίνου: «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για την Κάρι. Πέρασε μια φρικτή χρονιά - είχε να αντιμετωπίσει κατηγορίες και λασπολογία και τα πέρασε όλα με τόση αξιοπρέπεια. Είναι ένας θρίαμβος για τον τρόπο που το χειρίστηκε».

Ο 56χρονος Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός μετά από 199 χρόνια που παντρεύτηκε κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του, το 1822 ο Λόρδος Λίβερπουλ είχε ενώσει τη ζωή του με τη Μαίρη Τσέστερ. Η Κάρι Σίμοντς επέλεξε για νυφικό ένα υπέροχο αέρινο λευκό μάξι φόρεμα του επιτυχημένου Έλληνα σχεδιαστή
Χρήστου Κωσταρέλου, αξίας 2.870 λιρών. Η τρίτη σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες, δεν αγόρασε το νυφικό της, αλλά το νοίκιασε έναντι 45 λιρών την ημέρα από την πλατφόρμα MyWardrobe HQ. Ο Τζόνσον και η νέα του σύζυγος έχουν, ήδη, αποκτήσει ένα γιο, τον Γουίλφρεντ, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2020.

Η Κάρι Σίμοντς θα κάνει το ντεμπούτο της ως η «Πρώτη Κυρία» της Βρετανίας τον Ιούνιο, όταν στη Σύνοδο της G7 θα υποδεχθεί τις Πρώτες Κυρίες των συμμετεχόντων ηγετών. Η Σύνοδος Κορυφής της G7 θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία, στις 11 - 13 Ιουνίου.

Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Σίμοντς: «Οι νέοι Τυδώρ»;

Όμως, καθώς οι νιόπαντροι Τζόνσον ξεκουράζονται στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς στο Μπακιγχαμσάιρ, ο βρετανικός Τύπος αναρωτιέται πώς ο δις διαζευγμένος Βρετανός πρωθυπουργός μπόρεσε να τελέσει τον γάμο του σε καθολική εκκλησία. Οι καθολικοί που είναι διαζευγμένοι έχουν δικαίωμα μόνο σε πολιτικό γάμο. Ο Μπόρις Τζόνσον είχε παντρευτεί σε πρώτο γάμο την Αλέγκρα Μόστιν Όουεν. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 6 χρόνια και δεν απέκτησε παιδιά.

Ο δεύτερος γάμος του Τζόνσον με την δικηγόρο Μαρίνα Γουίλερ είχε διάρκεια 27 χρόνια. Το ζευγάρι απέκτησε 4 παιδιά και πήρε διαζύγιο το 2020. Η συνταξιούχος Αγγλικανή ιερέας Εύα ΜακΙντάιρ χαρακτήρισε τον Τζόνσον και την Σίμοντς «νέους Τυδώρ» - προφανώς, από την ενέργεια του Ερρίκου του Η', που έθεσε εαυτόν ως την μόνη κεφαλή της Εκκλησίας για να χωρίσει την Αικατερίνη της Αραγωνίας και να παντρευτεί την Άννα Μπολέιν. Η ιερέας υποστήριξε πως «ο μηχανισμός που επέτρεψε στον δις διαζευγμένο πρωθυπουργό να παντρευτεί σε καθολική εκκλησία θέτει αυτόματα τα παιδιά του εκτός νόμου». Ο Τζόνσον έχει βαπτιστεί Καθολικός αλλά όταν ήταν έφηβος ασπάστηκε τον Αγγλικανισμό.

Κλείσιμο
Η Κάρι Σίμοντς είναι Καθολική. Η επισκοπή του Ουεστμίνστερ ανακοίνωσε πως, αν και ο πρωθυπουργός έχει βαπτιστεί Καθολικός, οι δύο προηγούμενοι γάμοι του δεν έγιναν σε καθολική εκκλησία και έτσι δεν λαμβάνονται υπόψη για την Εκκλησία. Ερώτημα προκύπτει πώς θα αισθάνονται τα τέσσερα παιδιά του Βρετανού πρωθυπουργού και οι δύο πρώην σύζυγοί του μετά από αυτή την εξέλιξη. Η σχετική ανακοίνωση της επισκοπής του Ουεστμίνστερ αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά τα διαζευγμένα άτομα ένας βαπτισμένος καθολικός, ο οποίος έχει συνάψει γάμο που αναγνωρίζει η Πολιτεία, αλλά χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις της Καθολικής Εκκλησίας, (ο γάμος) δεν αναγνωρίζεται ενώπιον της Καθολικής Εκκλησίας».

Εκπρόσωπος του Καθεδρικού ναού του Ουεστμίνστερ, όπου τελέστηκε ο τρίτος γάμος του Βρετανού πρωθυπουργού και της Κάρι Σίμοντς, δήλωσε για το θέμα: «Η νύφη και ο γαμπρός ανήκουν και οι δύο στην ενορία του Καθεδρικού ναού του Ουεστμίνστερ και είναι βαπτισμένοι καθολικοί. Όλα τα απαραίτητα βήματα των νόμων της Εκκλησίας και της Πολιτείας έχουν γίνει και όλες οι τυπικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν πριν τον γάμο. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία».



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Κύπρο: Άντεξε το κυβερνών κόμμα - Απώλειες για την αντιπολίτευση

Ανοίγουν σήμερα ανώτερες δραματικές σχολές και σχολές χορού - Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Έντυπο Ε9: Τέλος χρόνου για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης