Ιταλία: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός νεκρών από κορωνοϊό μετά τις 15 Οκτωβρίου 2020
Στη γειτονική χώρα καταγράφηκαν 2.949 κρούσματα ενώ έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 2.949 περιστατικά κορ ωνοϊού και 44 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων, από τις 15 Οκτωβρίου του 2020. Κατά την χθεσινή ημέρα, οι μολύνσεις ήταν 3.351, με 83 νεκρούς. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 164.495 διαγνωστικά τεστ, το 1,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,4%.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 34 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 209 λιγότεροι. Οι περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι η Λομβαρδία (458), η Καμπανία (385) με κύρια πόλη την Νάπολη και η Σικελία (348). Από αύριο, τρεις περιφέρειες της χώρας (εκείνη με πρωτεύουσα την Τεργέστη, η Σαρδηνία και η μικρή περιοχή Μολίζε) μετατρέπονται σε «λευκή ζώνη», με μόνα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης την χρήση της μάσκας, την απόσταση ασφαλείας και το συχνό πλύσιμο των χεριών.
Από τις 15 Ιουνίου, τέλος, ξαναρχίζουν οι δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις. Δεν θα υπάρχει περιορισμός σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καλεσμένων, αλλά θα πρέπει όλοι να φέρουν μαζί τους μοριακό τεστ ή να έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστο την πρώτη δόση, δυο εβδομάδες πριν το μυστήριο) ή να έχουν λάβει ιατρική βεβαίωση ότι έχουν θεραπευθεί από τον covid 19.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.