Ρομάν Προτάσεβιτς - Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του: «Θα τον σκοτώσουν... Σας ικετεύω, σώστε το παιδί μου»

Ρομάν Προτάσεβιτς - Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του: «Θα τον σκοτώσουν... Σας ικετεύω, σώστε το παιδί μου»

«Δεν έχω κοιμηθεί από τότε που συνελήφθη» - H Nαταλία Προτάσεβιτς μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και το ABC News

lukasenko-main_2
Kραυγή αγωνίας από την μητέρα του Λευκορώσου αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς για την τύχη του, λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του από τις Αρχές του Μινσκ.

Σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο και το ABC News η Ναταλία Προτάσεβιτς εξέφρασε την έντονη ανησυχία της όταν είδε το βίντεο που κυκλοφόρησε από τις αρχές της Λευκορωσίας που απεικονίζει τον γιο του να ομολογεί ότι αυτός ουσιαστικά ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης πριν από ένα χρόνο στο Μινσκ.

Η «ομολογία» του  Ρομάν Προτάσεβιτς:

Roman Protasevich appears in new video after arrest


«Δεν έχω κοιμηθεί από τότε που συνελήφθη ο γιος μου. Παρακαλώ τη διεθνή κοινότητα να τον σώσει. Ο Ρομάν είναι αγωνιστής της δικαιοσύνης», υποστηρίζει η μητέρα του Προτάσεβιτς σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του πατέρα του Προτάσεβιτς ότι ο 26χρονος γιος του πρέπει να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, να έχει υποστεί βασανιστήρια βλέποντας τους μώλωπες στο πρόσωπό του αλλά και να εξαναγκάστηκε να πει δημοσίως αυτά που είπε, η μητέρα του Λευκορώσου δημοσιογράφου, ο οποίος κρατείται από τις αρχές σε φυλακή του Μινσκ εξέφρασε την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο τον μεταχειρίζονται οι αρχές.


Mother of Belarusian activist held in detention speaks out
Κλείσιμο



«Καλώ ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να σώσει τον γιο μου», υποστήριξε αυτή τη φορά σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο ABC News.

«Ζητώ απ' όλο τον κόσμο, ζητώ με τα δάκρυα μιας μάνας, με την καρδιά μιας μάνας, ακούστε με σας παρακαλώ, σώσε τον!», είπε συγκινησιακά φορτισμένη η Ναταλία.

Το μήνυμα της μητέρα του Ρομάν ήταν σαφές: «Παρακαλώ, σώστε τον γιο μου. Θα τον σκοτώσουν. Θα τον σκοτώσουν». 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας δημοσίευσαν ένα βίντεο τη Δευτέρα το απόγευμα που δείχνει τον Προτάσεβιτς για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του και στο οποίο «ομολογεί» ότι υποκίνησε ταραχές στη Λευκορωσία αφυπνίζοντας τους πολίτες να διαδηλώσουν κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το βίντεο που έχει καταδικάσει η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς του Ρομάν που ζουν στην Πολωνία.

Σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο, όπου φαίνεται το πρόσωπό του να είναι καλυμμένο με πούδρα για να κρύψει μώλωπες από ξυλοδαρμό, η μητέρα του Ρομάν υποστήριξε ότι η μύτη του είχε σπασμένη και τα δόντια του μπορεί να έχουν δεχτεί χτυπήματα. Η ίδια εκέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο στραγγαλισμού.

«Ξέρω πώς φαίνεται το παιδί μου, ξέρω τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Και αυτό που τον ανάγκασαν να πει, ότι δεν του έχουν ασκήσει βία, αυτό είναι απόλυτο ψέμα», είπε. «Ότι είπε, ήταν ύστερα υπό ασφυκτική πίεση».

«Τον κατηγορούν για τρομοκρατία - ποια τρομοκρατία;», πρόσθεσε η Ναταλία Προτάσεβιτς.

«Απλά έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο -όχι μόνο στο λαό της Λευκορωσίας αλλά σε όλο τον κόσμο- τι συμβαίνει, την αδικία αυτών των εκλογών», τόνισε αναφερόμενη στις εκλογές του Αυγούστου του 2020 όπου αναδείχθηκε νικητής ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ηράκλειο: Συνελήφθη 21χρονος που ξυλοκόπησε τη μητέρα του

Λάρισα: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο

Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμούς - Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης