Κορωνοϊός - Αυστραλία: Νέα έξαρση κρουσμάτων - Διαγνωστικά τεστ, αυτοαπομόνωση και μάσκες γίνονται υποχρεωτικά

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Νέα έξαρση κρουσμάτων - Διαγνωστικά τεστ, αυτοαπομόνωση και μάσκες γίνονται υποχρεωτικά

Εντοπίστηκαν 15 μολύνσεις από την ινδική μετάλλαξη μέσα σε διάστημα τριών ημερών

covid_australia
Η πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιστατικά μόλυνσης μίας νέας συρροής από την COVID-19 αυξήθηκαν στα 15 μέσα σε τρεις ημέρες και ότι οι επόμενες 24 ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς μερικοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, επισκέφτηκαν σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος, όπως παμπ, καφέ και σουπερμάρκετ.

Ένας άνθρωπος που μολύνθηκε ήταν μεταξύ των 23.400 φιλάθλων που παρακολούθησαν έναν αγώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Αυστραλίας την Κυριακή, με τους αρμόδιους αξιωματούχους να δίνουν εντολή σε χιλιάδες οπαδούς να κάνουν διαγνωστικά τεστ, αλλά και να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της πολιτείας Τζέιμς Μερλίνο δήλωσε ότι δεν θα απέκλειε την εφαρμογή περαιτέρω περιορισμών για την πρωτεύουσα Μελβούρνη.

«Αυτά τα περιστατικά συνδέονται και αυτό είναι θετικό, αλλά ανησυχούμε πολύ από τον αριθμό, αλλά και από το είδος των σημείων που έγινε η έκθεση» στον κορωνοϊό, είπε ο ίδιος.

Την Τρίτη, οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, αλλά και σε άλλους εσωτερικούς χώρους στην πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι την 4η Ιουνίου, ενώ όρια τέθηκαν στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Από τα 15 περιστατικά μόλυνσης, τα έξι, είναι νέα περιστατικά που αναφέρθηκαν σήμερα. Οι αρχές έχουν εντοπίσει 301 στενές επαφές των ανθρώπων που μολύνθηκαν και δήλωσαν ότι μέχρι τώρα, οι 80 από τις επαφές αυτές, ήταν αρνητικές στα διαγνωστικά τεστ.

Η συρροή των κρουσμάτων ιχνηλατήθηκε σε ένα ινδικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε σε έναν ταξιδιώτη του εξωτερικού που έχει ολοκληρώσει την καραντίνα του, αλλά αξιωματούχοι των αρμόδιων υπηρεσιών δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς έγινε η εξάπλωση στην ευρύτερη κοινότητα.

Κλείσιμο
Η χρήση ευέλικτων μεθόδων ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, η εφαρμογή τοπικών περιοριστικών μέτρων, αλλά και οι σκληροί κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Αυστραλία βοήθησαν στη συγκράτηση του αριθμού των μολύνσεων από την COVID-19, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει λίγο περισσότερα από 30.000 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ένα κύμα περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 έπληξε τη Βικτόρια στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, με συνέπεια να αντιστοιχεί στην αναφερόμενη πολιτεία το 70% του συνολικού αριθμού των περιστατικών μόλυνσης και του 90% του συνολικού αριθμού των θανάτων της Αυστραλίας. Η έξαρση αυτή τέθηκε υπό έλεγχο μόνο μετά την εφαρμογή ενός μακρόχρονου και αυστηρού λοκντάουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Το ελληνοτουρκικό ντέρμπι, οι... γυμνοί μπλε και το «κήρυγμα» Ατζούν

Τι συμβαίνει με τις περικοπές σε 5.500 συνταξιούχους χηρείας;

Άρειος Πάγος - ΣτΕ: Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται στην ηγεσία της Δικαιοσύνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης