Λευκορωσία: Η «ομολογία» της συντρόφου του Προτάσεβιτς για τις διαδηλώσεις στο Μινσκ

Λευκορωσία: Η «ομολογία» της συντρόφου του Προτάσεβιτς για τις διαδηλώσεις στο Μινσκ

Η Σοφία Σαπέγκα οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου και θα παραμείνει για δύο μήνες - Συνελήφθη με την κατηγορία υποκίνησης μαζικών ταραχών

lefk
Στην «ομολογία»  ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, το 2020 στο Μινσκ, προχώρησε μέσω βίντεο, που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας  η 23χρονη Ρωσίδα, Σοφία Σαπέγκα, σύντρφος του Ρομάν Πετράσεβιτς , η οποία θα βρίσκεται κρατούμενη για δύο μήνες σε φυλακή της KGB, μετά από την σύλληψή της κατά την «κρατική αεροπειρατεία». 










Η νεαρή κοπέλα είχε συλληφθεί και στο παρελθόν  με την κατηγορία υποκίνησης μαζικών ταραχών, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Λουκασένκο επιχειρεί τη φίμωση των δημοσιογράφων και έχει περάσει νόμο για απαγόρευση διαδηλώσεων, που θεωρούνται παράνομες.



Στα κέντρα κράτησης της Λευκορωσίας, οι διαδηλωτές που συλλαμβάνονται, ξυλοκοπούνται άγρια, λιμοκτονούν, στερούνται ύπνου και εξαναγκάζονται να υπογράψουν ότι ομολογούν για εγκλήματα που δεν έχουν κάνει. Κι όλα αυτά υπό κτηνώδεις συνθήκες.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, ο Λευκορώσος αντιφρονών δημοσιογράφος, που κρατείται από τις αρχές του Μινσκ, Ρομάν Προτάσεβιτς, υπέστη και αυτός βασανιστήρια αφότου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.

Χθες το βράδυ, ο 26χρονος αντιφρονών φέρεται να «ομολόγησε» ότι αυτός είχε ενορχηστρώσει τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στο Μινσκ το 2020 με τον  πατέρα του να επισημαίνει ότι το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media είναι προϊόν εξαναγκασμού κι ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία στον «Ερυθρό Σταυρό»: Διασωληνωμένος με κορωνοϊό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα 

Αποκάλυψη για το επεισόδιο στην Πάρο: 10 Ρομά έδερναν έναν αστυνομικό! 

«Casa de Papel»: Οι μάσκες πέφτουν οριστικά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης