Κορωνοϊός - Ινδία: Ξεπεράστηκε το «μαύρο» ορόσημο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19

Κορωνοϊός - Ινδία: Ξεπεράστηκε το «μαύρο» ορόσημο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19

Tα κρούσματα του νέου κορωνοϊού πλησιάζουν τα 27 εκατομμύρια από την αρχή της πανδημίας - 100.000 θάνατοι καταγράφηκαν στη χώρα μέσα σε 26 μέρες!

india_pandemic_new
Η Ινδία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπου ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.454 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορvνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 303.720 νεκρούς στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να μαίνεται.

Πέρασαν εννέα μήνες προτού η Ινδία θρηνήσει τους πρώτους 100.000 νεκρούς και άλλοι επτά προτού ο απολογισμός των θυμάτων φθάσει τους 200.000 νεκρούς.

Αλλά οι τελευταίοι 100.000 θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε μόλις 26 ημέρες, με 50.000 μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς το κύμα ασθενών προκάλεσε κορεσμό στα νοσοκομεία, που δεν ήταν σε θέση να αντεπεξέλθουν. Το τελευταίο διάστημα, η χώρα που χαρακτηρίζεται πλέον η χειρότερη εστία της πανδημίας σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, τόσο σε αριθμούς θανάτων που καταγράφονται ημερησίως – πολύ συχνά ξεπερνούν κατά πολύ τους 4.000 –, όσο και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 222.315 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να φθάνει τους 26,75 εκατ., κατά τα επίσημα δεδομένα, που όμως αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν πως είναι πολύ υποτιμημένα.

Ο απολογισμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο δεύτερος βαρύτερος ως εδώ, μετά το τραγικό ρεκόρ 4.529 θανάτων που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο λόγος που επιστήμονες λένε ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι αναμφίβολα ακόμα πιο υψηλοί είναι πως η πανδημία πλέον εξαπλώνεται μακριά από τα αστικά κέντρα, σε αγροτικές περιοχές στις επαρχίες, όπου τα νοσοκομεία είναι λιγοστά και απροετοίμαστα και οι υγειονομικές υπηρεσίες και τα ληξιαρχεία υπολειτουργούν.

Σε σχεδόν όλη τη χώρα, το δεύτερο κύμα σάρωσε τα νοσοκομεία, προκάλεσε τεράστιες ελλείψεις οξυγόνου και φαρμάκων, ενώ προκάλεσε ακόμα κορεσμό στα αποτεφρωτήρια και στα νεκροταφεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «Καθαρά χέρια»: Ομάδα κρούσης θα «χτυπήσει» τις μαφίες σε Αθήνα και Μύκονο

Οργή στην Ευρώπη για την αεροπειρατεία Λουκασένκο: Έρχονται κυρώσεις για Λευκορωσία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποια στοιχεία αποδείχτηκαν «στάχτη» και πού στρέφεται πλέον η έρευνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης