Βρετανία: Vegan ακτιβιστές μπλόκαραν σημεία τροφοδοσίας της McDonald's - Συλλήψεις από την αστυνομία

Βρετανία: Vegan ακτιβιστές μπλόκαραν σημεία τροφοδοσίας της McDonald's - Συλλήψεις από την αστυνομία

Η οργάνωση «Animal Rebellion» τοποθέτησε οδοφράγματα σε σημεία τροφοδοσίας και διανομής της εταιρείας – Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις -Η McDonald ανακοίνωσε ότι αποτιμά τον αντίκτυπο της διακοπής διανομής σε 1.300 εστιατόρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

plant-based-0
Στη σύλληψη 15 vegan ακτιβιστών προχώρησε η βρετανική αστυνομία, μετά από διαμαρτυρίες που έγιναν για να αποκλείσουν τη διανομή φαγητού στα εστιατόρια της αλυσίδας McDonald's σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάνω από 100 μέλη της οργάνωσης Animal Rebellion μπλόκαραν τις εισόδους των σημείων διανομής στο Χέμελ, το Μπέιζινγκστοκ, το Κόβεντρι και το Μάντσεστερ, χρησιμοποιώντας φορτηγά και κατασκευές με μπαμπού, χθες το απόγευμα. Οι ακτιβιστές ζητούν από την McDonald να δεσμευτεί για τη χρήση πλήρως φυτικών προϊόντων έως το 2025.




Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διέλυσε δύο συγκεντρώσεις το βράδυ. Η αστυνομία του Χάμπσαϊρ επιβεβαίωσε ότι οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Μπέιζινγκστοκ και βρίσκονται υπό κράτηση. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι άλλα επτά μέλη της συνελήφθησαν.

animalrebellion1


Η συγκέντρωση στο Μάντσεστερ έληξε στις 4 π.μ. ενώ στο Κόβεντρι στις 10 το πρωί. Εκπρόσωπος της αλυσίδας επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν και να πραγματοποιούν διανομές στα 1.300 εστιατόρια της εταιρείας.

Κλείσιμο


Εκπρόσωπος της Animal Rebellion δήλωσε ότι η βιομηχανία κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων καταστρέφει τον πλανήτη, οδηγεί την αποψίλωση τροπικών δασών, εκπέμποντας τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, ενώ δισεκατομμύρια ζώα σκοτώνονται κάθε χρόνο. Όπως είπε, ο μόνος βιώσιμος και ρεαλιστικός τρόπος για να υπάρξει τροφοδοσία δέκα δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι ένα φυτικό σύστημα τροφίμων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Τουλάχιστον εννιά νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε


«Έγκλημα» με την Amy Winehouse: Την έσερναν μεθυσμένη και άρρωστη να κάνει περιοδεία


Το βιολί του ο Ακάρ: Η Ελλάδα ακολουθεί επεκτατική πολιτική από το...1821
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης