Κορωνοϊός: Η Γαλλία ανοίγει τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες στις 31 Μαΐου

Κορωνοϊός: Η Γαλλία ανοίγει τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες στις 31 Μαΐου

Η Γαλλία αποφάσισε να ανοίξει τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο – Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, ταμίες και οδηγούς λεωφορείων

23760130
Για όλους τους ενήλικες ανοίγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού η Γαλλία στις 31 Μαΐου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Ωστόσο, μια σειρά εργαζομένων σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, μεταξύ αυτών οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι ταμίες ή οι οδηγοί λεωφορείων, θα μπορούν να έχον προτεραιότητα, κάνοντας το εμβόλιο από τις 24 Μαΐου.

«Όλο και περισσότεροι εμβολιασμοί: αφού ξεπεράσαμε με επιτυχία το όριο των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμένων με μια πρώτη δόση, το περασμένο Σάββατο, έχουμε ήδη επιπλέον ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους και επομένως η κυβέρνηση αποφάσισε, έπειτα από αίτημα του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, να επιταχύνει περισσότερο» τους εμβολιασμούς, εξήγησε ο Ζαν Καστέξ.

Αυτή η «επιτάχυνση» μπορεί να «επιτραπεί από το γεγονός ότι θα παραλάβουμε πολλές δόσεις έως το τέλος του μήνα Ιουνίου, επομένως πρέπει να έχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμών όσο το δυνατόν υψηλότερο και αυτό είναι εφικτό, χάρη στην κινητοποίηση που δεν αποδυναμώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει 16 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο, κατόπιν 32 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να φθάσει τους 30 εκατομμύρια εμβολιασμένους με μια πρώτη δόση στις 15 Ιουνίου.




Ειδήσεις σήμερα:

Αλβανία: «Ρersona non grata» στις ΗΠΑ ο Σαλί Μπερίσα


Μεσανατολικό: Αιματοχυσίας συνέχεια - Άλλοι πέντε νεκροί στη Γάζα, στα 232 συνολικά τα θύματα


Al Jazeera: Πρόθυμο το Ισραήλ να συζητήσει την κατάπαυση του πυρός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης