Μεσανατολικό - Γερμανια: Στο Τελ Αβίβ ο Χάικο Μάας - «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του»

Μεσανατολικό - Γερμανια: Στο Τελ Αβίβ ο Χάικο Μάας - «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του»

«Οι αριθμοί των θυμάτων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτό μας απασχολεί πολύ και για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Heiko_Maas
Επίσκεψη στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Πετάχ Τίκβα, στα ανατολικά του Τελ Αβίβ, η οποία επλήγη από πυραυλικές επιθέσεις, πραγματοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Το γεγονός ότι βλέπουμε τη Χαμάς να εκτοξεύει και πάλι πυραύλους στα νότια του Ισραήλ, αφού έχουμε φτάσει εδώ, στο Τελ Αβίβ, είναι για εμάς μια ένδειξη για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι Ισραηλινοί πολίτες», δήλωσε ο Μάας, τον οποίο υποδέχτηκε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο Μάας τόνισε ότι το Ισραήλ διατηρεί «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε τέτοιες μαζικές επιθέσεις» και ότι οφείλει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τους πολίτες του «για όσο διάστημα υπάρχουν χώρες και κυβερνήσεις σε αυτήν την περιοχή που το απειλούν με καταστροφή». Η Γερμανία θα συνέχισει να «συνεισφέρει», για την επίτευξη εκεχειρίας στο μέλλον.

«Οι αριθμοί των θυμάτων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτό μας απασχολεί επίσης πολύ και για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός», πρόσθεσε ο Μάας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το πρόσχημα ότι θα τους πλήρωναν, άδειασαν δύο λογαριασμούς στην Δράμα!

«Ανησυχίες» των Τούρκων: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης