«Ανταρσία» αεροπορικών κατά Τζόνσον - Πτήσεις στην Ελλάδα με πέντε λίρες από την Ryanair

«Ανταρσία» αεροπορικών κατά Τζόνσον - Πτήσεις στην Ελλάδα με πέντε λίρες από την Ryanair

Οι αεροπορικές εταιρείες Ryanair και Easyjet αποφάσισαν να σπάσουν το «εμπάργκο» προς τις χώρες της λεγόμενης «πορτοκαλί» ζώνης

ryanair-Aircraft-take-off
Παρά τις συστάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και των ειδικών, οι πολίτες να μην επισκεφθούν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της «πορτοκαλί» ζώνης, οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες να προγραμματίζουν επιπλέον δρομολόγια προς τις χώρες της Μεσογείου, προσφέροντας μάλιστα εξαιρετικά φθηνά εισιτήρια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ryanair, η οποία ούτως ή άλλως προσφέρει τα φθηνότερα ναύλα στην αγορά, μόνο που τώρα αποφάσισε να εκδόσει εισιτήρια αξίας μόλις 5 λιρών για διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Τα φθηνά εισιτήρια αφορούν, ειδικότερα, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά, καθώς και τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Βαλένθια, τη Μαδρίτη, την Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, τη Μαρσέιγ, τη Βαρκελώνη κ.ά.

H προσφορά της Ryanair θα τεθεί σε ισχύτγια πτήσεις από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση την ισχύουσα οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης, όσοι Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα, καλούνται να τεθούν σε 10ήμερη υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία.

Η βρετανική αγορά αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη -μετά τη Γερμανία- πηγή εισοδήματος για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μόνο το 2019 η Ελλάδα προσέλκυσε 3,5 εκατ. Βρετανούς τουρίστες και 1 εκατ. το 2020, αποφέροντας έσοδα 2,5 δισ. και 749 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η αντίδραση του Λονδίνου

Η «ανταρσία» των αεροπορικών κατά των αποφάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, προκύπτει για τα ταξίδια στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, οι οποίες -με εξαίρεση την Πορτογαλία- βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα. Οι αεροπορικές εταιρείες αντιτίθενται, καθώς χωρίς τα έσοδα από τα συγκεκριμένα ταξίδια κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια λίρες από τα ταμεία τους.

Ομολογουμένως, αυτή η ενέργεια της Ryanair προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος εξέφρασε ότι η εταιρεία προσφέρει φθηνά εισιτήρια σε μη-πράσινους προορισμούς, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη κίνηση».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Θα κινηθώ νομικά», λέει στο protothema.gr o 35χρονος που έπαθε διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό

Πελώνη για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Τον Σεπτέμβριο η συζήτηση για τους υγειονομικούς

ΠΟΥ: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης