Μεσανατολικό - Γαλλία: Ζητά από το Ισραήλ να μην εμποδίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Μεσανατολικό - Γαλλία: Ζητά από το Ισραήλ να μην εμποδίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ένταση στη γαλλική εθνοσυνέλευση - Φωνές βουλευτή της κεντροδεξιάς κατά του πρωθυπουργού Καστέξ επειδή  δεν είπε «ούτε μια λέξη για τους Ισραηλινούς αμάχους»

000_8XB8GZ
Η Γαλλία ζητάει από το Ισραήλ «να εγγυηθεί την ταχεία και απρόσκοπτη πρόσβαση της βοήθειας στη Γάζα», μετά το κλείσιμο ενός κρίσιμου σημείου διέλευσης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή επετράπη σήμερα και η πορεία (της) πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο Καστέξ, την ώρα που η διεθνής κοινότητα εργάζεται για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και οργανώσεων της Γάζας.

Σήμερα, έπειτα από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και εκτοξεύσεις ρουκετών από την παλαιστινιακή Χαμάς, η κατάσταση παραμένει τεταμένη γύρω από το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, που άνοιξε για κάποιες ώρες και κατόπιν ξανάκλεισε από το Ισραήλ, έπεται από ρίψεις παλαιστινιακών όλμων.

«Η Γαλλία κάλεσε και καλεί με εξαιρετικά σθεναρό τρόπο το σύνολο των παραγόντων να τερματίσουν αμέσως κάθε βία, κάθε πρόκληση και κάθε υποκίνηση στο μίσος για να επιτρέψουν μια επιστροφή στην ηρεμία», συμπλήρωσε ο Καστέξ, στην συνεδρίαση ερωτήσεων προς την κυβέρνηση.

Ο Ζαν Καστέξ ζήτησε, επίσης, την προστασία του «ανθρωπιστικού και ιατρικού προσωπικού» και να διασφαλιστεί «η ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Η απάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού εξόργισε τον βουλευτή Μεγιέρ Χαμπίμπ (κεντροδεξιά), που δηλώνει προσκείμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αποχωρώντας από την αίθουσα του κοινοβουλίου, οργισμένος, πριν από το τέλος της ομιλίας Καστέξ, τον κατηγόρησε ότι δεν είπε «ούτε μια λέξη για τους Ισραηλινούς αμάχους», φωνάζοντας «σκάνδαλο».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Γιατί δεν υπάρχει «αθηναϊκή μετάλλαξη» 

Η Εύα Καϊλή στον Δανίκα: «Ο Λοβέρδος εκφράζει πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή» 

Η Ναόμι Κάμπελ έγινε μητέρα στα 50 της χρόνια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης