Βερολίνο: «Η Χαμάς θέτει σε "ομηρεία" τους Παλαιστίνιους στη Γάζα»

Βερολίνο: «Η Χαμάς θέτει σε "ομηρεία" τους Παλαιστίνιους στη Γάζα»

Καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις στοχεύουν στον θάνατο αμάχων, αξιολογούνται ως τρομοκρατία, τόνισε ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ

seibert
Τον τερματισμό των επιθέσεων με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ζήτησε εκ νέου η γερμανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικές» ενέργειες εναντίον αμάχων, αλλά και για «κυνική συμπεριφορά» της Χαμάς, η οποία θέτει σε «ομηρεία» τους Παλαιστίνιους στην Λωρίδας της Γάζας.

Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι το Βερολίνο περιμένει από τον ισραηλινό στρατό, στο πλαίσιο του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα, να τηρεί και τους κανόνες της αναλογικότητας.

Καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις στοχεύουν στον θάνατο αμάχων, αξιολογούνται ως τρομοκρατία, τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκφράζοντας την συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση εναντίον κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ ή του κτιρίου της οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη (UNRWA) στη Γάζα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέα Ζάσε δήλωσε ότι το Βερολίνο αναμένει από τον ισραηλινό στρατό να τηρεί την αναλογικότητα κατά την άσκηση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ εξέφρασε ακόμη την θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από όλες τις πλευρές. «Δεν υπάρχει εδώ μια ανθρώπινη ζωή η οποία να αξίζει περισσότερο από κάποια άλλη. Κάθε ζωή έχει την αξία της», δήλωσε, επισήμανε όμως και ότι «υπάρχει μια σαφής εξέλιξη προς αυτή την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι «η τρομοκρατία των πυραύλων της Χαμάς εναντίον πόλεων του Ισραήλ, στις οποίες σκοτώνονται ισραηλινοί πολίτες -και 'Αραβες και Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ-, έδωσε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του και να ενεργεί σε αυτοάμυνα».

Ένα παιδί που σκοτώνεται σε μια διένεξη είναι πάντα μια τραγωδία, συνέχισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όρια της ισραηλινής αυτοάμυνας. «Ο κόσμος γνωρίζει την απολύτως συνειδητή στρατηγική της Χαμάς, να περνάει τις σήραγγές της κοντά από σχολεία και να εξαπολύει τις επιθέσεις της από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο καθιστά όμηρο τον παλαιστιανιακό λαό της Γάζας και αυτό αποτελεί κυνική συμπεριφορά», δήλωσε σήμερα κατ' επανάληψη ο κ. Ζάιμπερτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: British Airways και Χίθροου ζητούν να ανοίξουν κι άλλες συνδέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Eurostat: Από το σπίτι εργαζόταν το 12,3% των απασχολούμενων στην ΕΕ το 2020 - 7% το ποσοστό στην Ελλάδα

Καμμένος: Συγκρίνει το Μεσανατολικό με το... Survivor και λέει ότι «η Ελλάδα είναι μπλε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης