Συνεχίζεται χωρίς διακοπή η ανταλλαγή ρουκετών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, με την κατάσταση να κλιμακώνεται, προκαλώντας προβληματισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής, μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, προκάλεσε συναγερμό στην πόλη Κιριάτ Γκατ, στη διάρκεια της κηδείας ενός πεντάχρονου αγοριού, το οποίο έχασε τη ζωή του την Τετάρτη στο Σντερότ, από ανάλογη επίθεση.
Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν σήμερα, όταν ο πατέρας του αγοριού διάβαζε τον επικήδειο, ζητώντας συγγνώμη που δεν κατάφερε να το προστατεύσει, όταν ένα βλήμα «τρύπησε» το παράθρο του σπιτιού τους και του στέρησε τη ζωή, τραυματίζοντας παράλληλα στη γυναίκα και την κόρη του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Kan, η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, είχε σαν στόχο να προκαλέσει πανικό στην κηδεία, κάτι που κατάφερε, καθώς οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φεύγουν, ψάχνοντας μέρος να καλυφθούν.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.