Σε ανοικτό πόλεμο ο πρίγκιπας Χάρι με τη βασιλική οικογένεια

Σε ανοικτό πόλεμο ο πρίγκιπας Χάρι με τη βασιλική οικογένεια

Στη νέα του συνέντευξη υιοθέτησε τα επιχειρήματα των αντιπάλων της μοναρχίας στη Βρετανία - Σε οριστική ρήξη οι σχέσεις με Κάρολο και Ουίλιαμ

NEW_HARRY_WAR2
Είναι δεδομένο, πλέον, πως με τη χθεσινή του συμμετοχή και τον νέο χείμαρρο αποκαλύψεων στη νέα συνέντευξη-«φωτιά» που έδωσε στο αμερικανικό podcast «Armchair Expert» του Dax Shepard, ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται πλέον σε πόλεμο με την οικογένειά του.

Όλα όσα έγραφαν τα βρετανικά tabloids και διέδιδαν οι βασιλικοί ειδικοί, το τελευταίο διάστημα, ήταν απλώς σαχλαμάρες. Ούτε η Μέγκαν έκανε μάγια για να τον απομακρύνει από το παλάτι, ούτε δυστυχισμένος είναι στη νέα του ζωή, ούτε καν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει στο παλάτι, ή έστω να ισορροπήσει τις σχέσεις του με τους δικούς του. Ο ίδιος έκανε ξεκάθαρο ότι το περίφημο Megxit ήταν δική του απόφαση και όχι της Μέγκαν. Όσο για τη Μέγκαν, ο δούκας του Σάσεξ αποκάλυψε πως η σύζυγός του το μόνο που είπε ήταν ότι «δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θα είναι καλύτερη από τη ζωή μιας πριγκίπισσας».

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, δύο μήνες μετά την συνέντευξη του ίδιου και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αποκάλυψε για πρώτη φορά πως από την ηλικία των 20 ετών σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη ζωή στο παλάτι, εξαιτίας όσων έκανε η βασιλική οικογένεια στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Και στη λίστα βρίσκονται πολλά... Από την εμπλοκή της σε έναν γάμο χωρίς αγάπη και μέλλον μέχρι το εκδικητικό διαζύγιο, όπου την υποχρεώναν να υποκλίνεται στους γιούς της.

000_K26DG
Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε για πρώτη φορά πως από την ηλικία των 20 ετών σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη ζωή στο παλάτι, εξαιτίας όσων έκανε η βασιλική οικογένεια στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε στη συνέντευξη ότι μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του, ώστε «να σπάσει τον κύκλο του πόνου», που υπέφερε εκείνος από τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, που και εκείνος «υπέφερε» από τον τρόπο που τον ανέθρεψαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο πρίγκιπας Χάρι που έχει ήδη ένα γιο δύο ετών, τον Άρτσι και περιμένει τον ερχομό της κόρης του το καλοκαίρι, δήλωσε πως δεν θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος και πριν από αυτόν ο πατέρας του. Και εδώ δεν έχει άδικο. Ας μην ξεχνάμε πως όταν προέκυψε το Megxit o πρίγκιπας Κάρολος εξαφανίστηκε, κατέβασε το τηλέφωνο και αρνήθηκε να συζητήσει δια ζώσης οτιδήποτε με τον Χάρι. Αλλά του ζήτησε να γράψει μια επιστολή με τους λόγους και τα συναισθήματά του...

Μιλώντας όμως για κύκλο του πόνου, από γενιά σε γενιά, ο Δούκας του Σάσεξ για πρώτη φορά βάζει στο κάδρο της αμφισβήτησης πέρα από τον πατέρα του και την βασίλισσα Ελισάβετ. Και μπορεί μεν οι Βρετανοί να αντιμετωπίζουν την Ελισάβετ σαν την γιαγιά του έθνους που παίρνει πάντα τις σοφές αποφάσεις, όπως υποστηρίζουν άλλωστε και οι «βασιλικοί ανταποκριτές», στην πραγματικότητα όμως η επέμβασή της στα προσωπικά των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας υπήρξε καταστροφική: Η απαγόρευση στην αδερφή της να παντρευτεί τον αγαπημένο της σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ, οδήγησε την Μαργαρίτα σε ένα γάμο με τον αμφιφυλόφιλο φωτογράφο Άντονυ Άρμστρονγκ-Τζόουνς και σε μια αυτοκαταστροφική ζωή με εφήμερους έρωτες και εθισμούς -που φρόντιζε πάντα να καταγράφονται από τα μίντια με σαφή εκδικητικό σκοπό. Και ας μην ξεχνάμε τον κάκιστο ρόλο που έπαιξε η Ελισάβετ στο ειδύλλιο Καρόλου - Καμίλας, με την επιβολή της Νταϊάνας και τη δημιουργία ενός εκρηκτικού τρίου που μέχρι σήμερα αποτελεί βάσανο για τα παιδιά τους.

Κλείσιμο
Ο Χάρι με κάθε τρόπο, στη συνέντευξη του, τόνισε την τοξικότητα να μεγαλώνεις σε ένα παλάτι που θυμίζει την ταινία του 1998 «The Truman Show» και πως ο ίδιος αισθανόταν όπως ένα ζώο σε ζωολογικό κήπο. Ηταν ένα χτύπημα τόσο απέναντι στα αχορταγα μιντία που καταγράφουν καθημερινά όλες τις κινήσεις της βασιλικής οικογένειας όσο και απέναντι στην οικογένειά του, ότι δηλαδή έχουν στήσει ένα παραμύθι-σόου για τα μίντια.

000_99F7AK
Ο πρίγκιπας Χάρι που έχει ήδη ένα γιο δύο ετών, τον Άρτσι και περιμένει τον ερχομό της κόρης του το καλοκαίρι, δήλωσε πως δεν θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος και πριν από αυτόν ο πατέρας του.
Σε αυτό το σημείο, ο Χάρι ταυτίζεται πλήρως με τους πολέμιους του θεσμού της μοναρχίας στη Βρετανία και αυτό δεν πρόκειται με τίποτα να του το συγχωρέσει η οικογένειά του. Οι αντιμοναρχικοί υποστηρίζουν πως ο θεσμός είναι πλέον κάτι παρωχημένο, κάτι ανάμεσα σε τουριστική ατραξιόν και μελοδραματική σειρά που κοστίζει πολύ ακριβά στους φορολογημένους. Ο Χάρι επί της ουσίας τους επιβεβαιώνει και τους δίνει ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα τους: την τοξικότητα για την ψυχική υγεία όσων εμπλέκονται.

Για τους φιλομοναρχικούς αναγνώστες της Daily Mail και των βρετανικών tabloids η μοναρχία είναι ο ζωντανός μύθος μιας χιλιόχρονης παράδοσης, μιας αυτοκρατορίας αιώνων. Στην πραγματικότητα, όμως, χάος χωρίζουν τη δύναμη και την ισχύ της Ελισάβετ Α΄με την Ελισάβετ Β΄σήμερα. Η πρώτη ταρακουνούσε αυτοκρατορίες, η σημερινή κόβει κορδέλες ντυμένη με ταγιεράκια σε χρώματα φλουό για να γράφει στις φωτογραφίες.

Και όσο πλησιάζει το τέλος της Βασίλισσας Ελισάβετ και φουντώνουν οι συζητήσεις για το μέλλον της μοναρχίας στη Βρετανία, η σφήνα του Χάρι να υπενθυμίζει στο κοινό πως αυτό που φαντάζονται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν προσφέρει στην επιβίωση του θεσμού. Και αυτό είναι κάτι που κανένας στην οικογένειά του δεν πρόκειται να του το συγχωρήσει. Μέχρι σήμερα, η αντίδραση της οικογένειάς του υπήρξε ήπια. Δεν θα είναι το ίδιο, όμως από εδώ και πέρα.


Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι που άναψε  φωτιές


Να θυμίσουμε πως η βρετανική βασιλική οικογένεια υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή με τους «αποχωρήσαντες». Όταν το 1936, ο Εδουάρδος Η΄ερωτεύθηκε την Ουάλις Σίμπσον και θυσίασε τον θρόνο του στον βωμό του έρωτα, η βασιλική οικογένεια τον διέγραψε παντελώς. Έζησε εξόριστος στη Γαλλία, σε ένα αρχοντικό επιπλωμένο που του παραχώρησε η Γαλλική κυβέρνηση. Σήμερα, αν επισκεφθεί κάποιος τους βασιλικούς τάφους, στο κοιμητήριο του πύργου του Ουίνδσορ, οι τάφοι του Εδουάρδου και της Ουάλις βρίσκονται στην άλλη πλευρά του κτήματος, μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας και χωρίς τον τίτλο ΗRH.

Τα βρετανικά tabloids έχουν ήδη ξεκινήσει τον «πόλεμο φθοράς» στον Χάρι και την Μέγκαν: Ζητούν να ξηλωθούν όλοι οι τίτλοι τους. Ο Χάρι μπαίνει πλεόν ο ίδιος στο στόχαστρο για τα πάντα. Ακόμα και «αμερικανοποίηση» της προφοράς του ανακάλυψαν οι αρθρογράφοι της Mail. Ο ρόλος του «κακού» φεύγει πια από την Μέγκαν και τον κερδίζει ο Χάρι. Τώρα, η επιστροφή του τον Ιούλιο στη Βρετανία, για την αποκάλυψη του αγάλαματος της Νταϊάνας, στους κήπους του Κένσιγκτον, προμηνύεται επεισοδιακή. Και το Megxit όλο και περισσότερο έχει αρχίσει να θυμίζει κάτι σαν spin off της βρετανικής σαπουνόπερας «Βασιλική Οικογένεια», με χορηγό το Netflix.

Δείτε βίντεο: Σε ανοικτό πόλεμο ο πρίγκιπας Χάρι με τη βασιλική οικογένεια
Σε ανοικτό πόλεμο ο πρίγκιπας Χάρι με τη βασιλική οικογένεια



Ειδήσεις σήμερα 

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο

Πανελλαδικές 2021: Αναμένεται αύξηση των Βάσεων μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τους εισακτέους στα ΑΕΙ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις - Δείτε πού θα βρέξει το τριήμερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης