Λωρίδα της Γάζας: Kατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό

Λωρίδα της Γάζας: Kατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό

Το Ισραήλ θα «κλιμακώσει» τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς, δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

building_israel
Μια πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων κατέρρευσε στη Λωρίδα της Γάζας, αφού επλήγη κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς απόψε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το κτίριο είχε εκκενωθεί πλήρως ή αν υπάρχουν θύματα.

 Το Ισραήλ θα «κλιμακώσει» τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς, δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Το Ισραήλ θα «κλιμακώσει» τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών γυναικών από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο αυτού του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.

«Από χθες (Δευτέρα), ο στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα (...) Και θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, προσθέτοντας ότι η Χαμάς «θα δεχτεί ένα τέτοιο χτύπημα που δεν το περιμένει». Ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών, στη νότια πόλη Ασκελόν, από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Θρηνούμε τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών και σας ζητώ να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς στο τέλος συνεδρίασης για την ασφάλεια στο νότιο Ισραήλ. Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε 137 ρουκέτες μέσα σε διάστημα «πέντε λεπτών» σήμερα το απόγευμα στην Ασκελόν και τη γειτονική πόλη Ασντόντ, με ταυτόχρονα πλήγματα ώστε να μπλοκάρει την πυραυλική ασπίδα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων που φέρεται να ανήκουν στη Χαμάς και στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Υγείας.

«Εξοντώσαμε τους διοικητές, πλήξαμε πολλούς σημαντικούς στόχους και αποφασίσαμε να επιτεθούμε σκληρότερα και να αυξήσουμε τον ρυθμό των επιθέσεων», δήλωσε ο Νετανιάχου τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καλεί σε αποκλιμάκωση.

Ο Ερυθρός Σταυρός προτρέπει όλες τις πλευρές στη σύρραξη στη Γάζα να αποκλιμακώσουν τη βία

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της διοικούμενης από τη Χαμάς Γάζας να αποκλιμακώσουν τη βία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, υπενθυμίζοντάς τους το δίκαιο του πολέμου.

Ο περιφερειακός διευθυντής για τη Μέση Ανατολή της ICRC, Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, επισήμανε, σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο Ρόιτερς, ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τις αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων, οποιαδήποτε επίθεση πρέπει να είναι αναλογική και όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

Ζήτησε μια «ταχεία, ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνηση των ασθενοφόρων» και για το προσωπικό και τους εθελοντές τόσο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου όσο και του συλλόγου Magen David Adom στο Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεοχάρης: Στην επόμενη αναθεώρηση των Βρετανών η Ελλάδα θα μπει στην «πράσινη λίστα»

Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά τις 15 Μαΐου εκτιμάται το άνοιγμα του Taxisnet - Οι ευνοϊκές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης