Νέες βολές Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Θα κινητοποιήσουμε τον ισλαμικό κόσμο εναντίον τους - Να σταματήσει η τρομοκρατία τους»

Νέες βολές Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Θα κινητοποιήσουμε τον ισλαμικό κόσμο εναντίον τους - Να σταματήσει η τρομοκρατία τους»

Τις θέσεις του κατά του Ισραήλ επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος στις επικοινωνίες τους με τους ηγέτες της Παλαιστίνης και της Χαμάς

erdogan_main11
Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Στη διάρκεια των συνομιλών, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι «πάντα υποστηρικτής του σκοπού των Παλαιστινίων, θα υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ».

Ακόμη, τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως τον ισλαμικό, για να σταματήσει την τρομοκρατία και την «κατοχή» που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Τέλος, κατήγγειλε τον διωγμό Παλαιστινίων, που γίνεται «με τον πιο σκληρό τρόπο», χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ «τρομοκρατικές».

Ειδήσεις σήμερα: 
Financial Times: «Εκτόξευση» του ελληνικού ΑΕΠ με αύξηση από 12% έως 18% προβλέπουν οι διεθνείς οίκοι

Δικάζεται στις 14 Μαΐου ο σάτυρος της Νέας Σμύρνης - Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Παρασκευή

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου: «Μου επιτέθηκαν και ανήλικοι μαθητές» λέει στο protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης