Βρετανία: Το «κεφάλι της αρκούδας» του Ντα Βίντσι θα εκτεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Christie' s

Βρετανία: Το «κεφάλι της αρκούδας» του Ντα Βίντσι θα εκτεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Christie' s

Το έργο αναμένεται να πιάσει 16,7 εκατομμύρια δολάρια - Πριν τη δημοπρασία το έργο θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN

davinci_arkouda
Το «κεφάλι της αρκούδας», ένα από τα οκτώ σκίτσα του διάσημου Ιταλού ζωγράφου, Λεονάρντο ντα Βίντσι, που παραμένουν σε ιδιωτικές συλλογές, θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 8 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το CNN, δεν πρόκειται για ένα τυχαίο σκίτσο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της λεπτομερούς προσέγγισης του Ιταλού ζωγράφου, της δεξιοτεχνίας, του τεράστιου ενδιαφέροντός του για τη φύση, αλλά και τη δύναμη της παρατήρησης με την οποία και ήταν προικισμένος.

Το σκίτσο που φέρει μάλιστα και την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη, με διαστάσεις επτά επί επτά εκατοστά, είναι ζωγραφισμένο πάνω σε παστέλ μπεζ ροζ χαρτί.

Παλαιότερα έχει εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, στο πλαίσιο της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στην ιδιοφυία του Λεονάρντο ντα Βίντσι και τους δρόμους που άνοιξε στην επιστήμη με το έργο του και τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις.

Πριν τη δημοπρασία το έργο θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιωτική συλλογή», υποστηρίζει ο Μπεν Χολ του οίκου Christie’s προσθέτοντας ότι «επί πολλές δεκαετίες βρισκόταν στην ιδιοκτησία διακεκριμένων συλλεκτών «Old Masters».

O ίδιος επισημαίνει ότι έχει θαυμαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει εκτεθεί σε πολλά διακεκριμένα μουσεία και σήμερα ο οίκος Christie’s «νιώθει τεράστια τιμή που θα παρουσιάσει το έργο στην αγορά συλλεκτών αυτή την περίοδο».

Κλείσιμο
Ο Μπεν Χολ, επικεφαλής του οίκου Christie's στο τμήμα των κλασικών δημιουργών, προσθέτει: «Το έργο έχει περιέλθει στην κατοχή κάποιων από τους πιο εξέχοντες συλλέκτες έργων παλιών δημιουργών εδώ και πολλούς αιώνες. Ο σημερινός του κάτοχος το έχει στη συλλογή του από το 2008».

Το σκίτσο θα εκτεθεί στο Λονδίνο από την 1η έως την 6 Ιουλίου ενώ η δημοπράτησή του αναμένεται στις 8 Ιουλίου, επισημαίνει το Reuters.

Ειδήσεις σήμερα: 

Financial Times: «Εκτόξευση» του ελληνικού ΑΕΠ με αύξηση από 12% έως 18% προβλέπουν οι διεθνείς οίκοι

Δικάζεται στις 14 Μαΐου ο σάτυρος της Νέας Σμύρνης - Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Παρασκευή

Ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου: «Μου επιτέθηκαν και ανήλικοι μαθητές» λέει στο protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης