Αίγυπτος: Στο γηροκομείο «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Αίγυπτος: Στο γηροκομείο «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Τους γέροντες του πρότυπου οίκου ευγηρίας επισκέφθηκε χθες, Κυριακή του Πάσχα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής - Έδωσε την ευλογία του στους ηλικιωμένους και εξήρε τις προσπάθειες του ιδρύματος

13
Με τους γέροντες του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας πέρασε την Κυριακή του Πάσχα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, τιμώντας το έργο της πρεσβυγενούς ελληνικής κοινότητας για την τρίτη αλεξανδρινή ηλικία, αλλά και όλους αυτούς τους Αλεξανδρινούς που έχουν προσφέρει όλη τη ζωή τους στην παροικία της πόλεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο Β΄ που κατέφθασε στο χώρο του Ελληνικού Τετραγώνου του Σάτμπι με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, υποδέχτηκαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Ανδρέας Βαφειάδης, ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑ, Δημήτρης Κάβουρας και ο κοινοτικός επίτροπος και πρώην αντιπρόεδρος της κοινότητας, Νικόλας Κόπελος.

08
11


Κλείσιμο
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ήταν ο ίδιος που έψαλλε στους γέροντες το «Χριστός ανέστη», μετέφερε την ευλογία του προς όλους, τους προσέφερε δώρα αγάπης και συνομίλησε αρκετά μαζί τους, αλλά και ευλόγησε το γεύμα προς τιμήν του στο χώρο του γηροκομείου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τη χαρά του για το έργο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας που αφορά ιδιαίτερα σε αυτούς τους ανθρώπους που δέχονται τη ζεστασιά και την ιδιαίτερη φροντίδα της κοινότητας, την οποία ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη αγκαλιά που βρίσκουν όσοι φιλοξενούνται εδώ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «ΜΑΝΝΑ», που θεωρείται από τις αιγυπτιακές αρχές ως ένα από τα πρότυπα γηροκομεία σε όλη τη χώρα.

17
19


Από την πλευρά του, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Βαφειάδης, τόνισε το πόση δύναμη δίνει ο Πατριάρχης Θεόδωρος με τα λόγια αυτά, στο έργο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, επισημαίνοντας η κοινότητα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην τρίτη αλεξανδρινή ηλικία που φιλοξενείται στο οίκο ευγηρίας της, βλέποντας όλους αυτούς τους γέροντες, όχι απλά σαν τροφίμους, αλλά σαν τους ίδιους τους γονείς τους…

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά την προϊσταμένη, Κική Νιάρου, την υπεύθυνη σίτισης κα Σακελλάρη και όλο το προσωπικό του γηροκομείου για το έργο που προσφέρουν.

25


Ακολούθησε το παραδοσιακό τσούγκρισμα των αυγών.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης του Πάσχα στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησαν και πάλι οι εμβολιασμοί - Πότε «ανοίγει ο δρόμος» για τους 20άρηδες

Διασωληνώθηκε στο Σισμανόγλειο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης