Βρετανία: Χιλιάδες νέοι χόρεψαν σε συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πιλοτικό covid-free μουσικό φεστιβάλ

Βρετανία: Χιλιάδες νέοι χόρεψαν σε συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πιλοτικό covid-free μουσικό φεστιβάλ

Το μουσικό φεστιβάλ θα χρησιμεύσει και ως πρόκριμα για την μετάβαση στην μετά τον  κορωνοϊό εποχή- Μόνη υποχρέωση των θεατών, το αρνητικό τεστ

000_9983KQ
Χιλιάδες νέοι Βρετανοί, διασκέδασαν και χόρεψαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις, στο πλαίσιο μουσικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ χθες το βράδυ.

Οι ενθουσιασμένοι συμμετέχοντες -περίπου 5.000- έφτασαν την Κυριακή στο Sefton Park, ενώ το φεστιβάλ αποτελεί και πιλοτικό event στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης της Βρετανίας για επιστροφή στην κανονικότητα.

Η γενικότερη ιδέα τέτοιων διοργανώσεων σε αυτή τη φάση, είναι η συλλογή δεδομένων για το πώς θα πραγματοποιούνται παρόμοια events, χωρίς να ρισκάρουν για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Βρετανία, μάλιστα, ελπίζουν τα αποτελέσματα μετά από το εν λόγω μουσικό φεστιβάλ στο Λίβερπουλ να είναι τα επιθυμητά, ώστε να αρχίσουν πάλι να διοργανώνονται τέτοια φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.
Κλείσιμο

Όσοι παρευρέθηκαν χθες στο φεστιβάλ, δεν ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, ούτε να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά ήταν υποχρεωμένοι για την είσοδό τους, να επιδείξουν αρνητικό τεστ στο οποίο θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το πολύ 24 ώρες πριν τη συναυλία. Υποχρεούνται επίσης να υποβληθούν σε ένα ακόμα τεστ, πέντε μέρες μετά το φεστιβάλ και να στείλουν στους διοργανωτές τα αποτελέσματα.
000_9983GJ
000_998274

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, περιέγραψε το εν λόγω event ως μια «αξιοσημείωτη περίπτωση», καθώς οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο «μουσικό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και όλα αυτά χάρη στην επιστήμη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησαν και πάλι οι εμβολιασμοί - Πότε «ανοίγει ο δρόμος» για τους 20άρηδες

Διασωληνώθηκε στο Σισμανόγλειο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης