Ντάουνινγκ Στριτ: Πιστεύουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη

Ντάουνινγκ Στριτ: Πιστεύουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη

Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα για τη νέα διπλή μετάλλαξη - Έχει εισχωρήσει στην Ευρώπη - Στην Ινδία έχει εκτοξεύσει στα ύψη το ιικό φορτίο

emvolio
Σε νέο αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η επιστημονική κοινότητα που καλείται να λύσει το μυστήριο προέλευσης της ινδικής μετάλλαξης, η οποία αποκαλείται από τους ειδικούς και ως διπλή παραλλαγή.

Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει εισχωρήσει στην Ευρώπη, με το θερμόμετρο της αγωνίας να ανεβαίνει καθώς εγείρεται ο φόβος μήπως επικρατήσει και δημιουργήσει ανάφλεξη του ιού, όπως ακριβώς συνέβη με τη βρετανική μετάλλαξη που ευθύνεται για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μελετάται από τους κορυφαίους φορείς της υγείας η μεταδοτικότητα και η ακριβής προέλευση της παραλλαγής.

Παρόλο που αποκαλείται ινδική, δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσημα από επιστημονικούς κύκλους εάν προέρχεται από την Ινδία.

Ερωτηματικά αφήνει και το γεγονός ότι οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εντοπίστηκαν τρία περιστατικά ινδικής μετάλλαξης που δεν συνδέονται με κάποιο ταξίδι.

Μέχρι στιγμής στη Γηραιά Αλβιόνα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες λοιμώξεις από τη νέα παραλλαγή, ενώ το προηγούμενο 24ωρο συναγερμός σήμανε στο Βέλγιο όπου και εντοπίστηκε μόλυνση από το ινδικό στέλεχος.

Κλείσιμο
Το στέλεχος, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, παρουσιάζει ομοιότητες τόσο με τη βρετανική όσο και με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Ο ανησυχητικός βαθμός μεταδοτικότητας πιστοποιείται, άλλωστε, και από το γεγονός ότι στην Ινδία το ιικό φορτίο επιβαρύνθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα, με πάνω από 300.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση και περισσότερους 2.000 νεκρούς καθημερινά.

Το εύλογο και σημαντικό ερώτημα που ανακύπτει  είναι εάν τα εμβόλια του κορωνοϊού προστατεύουν από το ινδικό στέλεχος.

Εν μέσω κριτικής που δέχεται η βρετανική κυβέρνηση από επιστήμονες για ολιγωρία  επιβολής ταξιδιωτικής απαγόρευσης για την Ινδία, η Ντάουνινγκ Στρίτ διαμηνύει ότι τα εμβόλια προφυλάσσουν από την ινδική μετάλλαξη.

Με την Αγγλία να έχει κλείσει τα σύνορά της για την Ινδία, η υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Τζόνσον τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα σκευάσματα για τον κορωνοϊό δεν εξασφαλίζουν θωράκιση απέναντι στην ινδική μετάλλαξη.

Το μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει, πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πώς θα οριοθετηθεί η φλόγα που άναψε η ινδική παραλλαγή.

Eιδήσεις σήμερα

Πάσχα - Όλα τα μέτρα: Με διπλές μάσκες στις εκκλησίες - Ποιοι μπορούν να φύγουν από τις πόλεις

# MeToo: Έντεκα καταγγελίες στο ΣΕΗ για τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Αλέξανδρο Κακαβά

Κυψέλη: Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για την αποφυγή κορωνοπάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης