Ινδονησία: 72 ώρες μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου στο αγνοούμενο υποβρύχιο

Ινδονησία: 72 ώρες μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου στο αγνοούμενο υποβρύχιο

Τι σημαίνει η πετρελαιοκηλίδα που βρέθηκε στην περιοχή που χάθηκε το υποβρύχιο - Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια βολής τορπίλης κοντά στο Μπαλί

submarine-ypovrixio-indonesia-arthro
Σε θρίλερ εκτυλίσσεται ο εντοπισμός του αγνοούμενου υποβρυχίου στην Ινδονησία,  καθώς απομένουν περίπου 72 ώρες μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα οξυγόνου, τα οποία αποτελούν και τη βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των 53 μελών του πληρώματός του.

Τα ίχνη του υποβρυχίου KRI Nanggala-402 χάθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν εκείνο έπλεε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της νήσου Μπαλί.

ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία και Γερμανία έχουν προσφερθεί να παράσχουν τη βοήθειά τους για την ανεύρεση του υποβρυχίου, ενώ Σιγκαπούρη και Μαλαισία έχουν ήδη αποστείλει πλοία. Έξι πολεμικά πλοία, ένα ελικόπτερο και συνολικά 400 άνθρωποι μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 53 μελών του πληρώματος του υποβρυχίου.

xartis


Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο σκάφος έπλεε σε βάθος 600-700 μέτρων . Τα ίχνη του χάθηκαν όταν πραγματοποίησε βολή τορπίλης, οπότε και το στίγμα του υποβρυχίου που είχε 53 μέλη πληρώματος χάθηκε. Σύμφωνα με αναφορές, η σύνδεση με το κέντρο επιχειρήσεων του ναυτικού της Ινδονησίας διακόπηκε όταν βυθίστηκε στα ανοιχτά.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, πετρελαιοκηλίδα εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο. Από το ναυτικό της Ινδονησίας θεωρούν ότι η διαρροή πετρελαίου είτε είναι σημάδι σοβαρής βλάβης στη δεξαμενή καυσίμων είτε πρόκειται για ηθελημένο σήμα του πληρώματος, ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να τους εντοπίσουν πιο άμεσα.

Το αγνοούμενο υποβρύχιο είναι ένα από τα πέντε γερμανικά υποβρύχια τύπου 209 που έχουν κατασκευαστεί για το πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας και έχει χρονολογειται στη δεκαετία του '70. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά

«Ελευθερία» και για άτομα ηλικίας 30-49 χρόνων τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού

Η Κομισιόν λέει «όχι» σε 100 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης