Γερμανία: Προς απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν από τις 4 Ιουλίου

Γερμανία: Προς απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν από τις 4 Ιουλίου

Οι χώρες που έχουν τα περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Τουρκία, η Βρετανία και η Ιταλία - Ο αμερικανικός στρατός έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αποσυρθεί από τη χώρα ως την 11η Σεπτεμβρίου

germany_stratos
Η Γερμανία εξετάζει να αποσύρει πλήρως τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν ήδη από τις 4 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ενώ ο αμερικανικός στρατός έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αποσυρθεί από τη χώρα ως την 11η Σεπτεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις που διεξάγονται (…) κινούνται προς τη λογική της μείωσης της περιόδου απόσυρσης. Εξετάζεται η ημερομηνία της 4ης Ιουλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, διαβεβαιώνοντας ότι την τελική απόφαση θα λάβει το ΝΑΤΟ.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκοπεύουν να αρχίσουν να απομακρύνουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν ως την 1η Μαΐου προκειμένου να ολοκληρώσουν την επιχείρηση «σε μερικούς μήνες».

Η απόφαση αυτή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ελήφθη αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από την εμπόλεμη χώρα ως την 11η Σεπτεμβρίου 2021, στην 20η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ που αποτέλεσαν αφορμή για την επέμβαση στο Αφγανιστάν.

«ώρα έχουμε ένα δύσκολο επιμελητειακό έργο μπροστά μας», συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας. «Όμως ήμασταν έτοιμοι για το ενδεχόμενο αυτό».

Οι χώρες που έχουν τα περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Τουρκία, η Βρετανία και η Ιταλία. Οι πέντε αυτές χώρες έχουν αναπτύξει 6.000 από τους 9.592 στρατιωτικούς από 36 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και εταιρούς του, όπως η Ουκρανία, που συμμετέχουν στην αποστολή «Αποφασιστική Στήριξη».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Σήμα κινδύνου» από τα λύματα: Πιθανή έκρηξη κρουσμάτων την άλλη βδομάδα

Αντιδράσεις ιεραρχών για την Ανάσταση στις 21.00 - Τι ζητάει η Εκκλησία της Κρήτης από την Κεραμέως

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης