Τζορτζ Φλόιντ: Δάκρυσε συγκινημένη με την καταδίκη του αστυνομικού η κοπέλα που βιντεοσκόπησε τη δολοφονία

Τζορτζ Φλόιντ: Δάκρυσε συγκινημένη με την καταδίκη του αστυνομικού η κοπέλα που βιντεοσκόπησε τη δολοφονία

Η Νταρνέλ Φρέιζιερ υποδέχθηκε συγκινημένη την ετυμηγορία του δικαστηρίου - Το βίντεο που τράβηξε η νεαρή κοπέλα με το κινητό της και δείχνει τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν το βασικό αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν

floyd_verdict
Η έφηβη Νταρνέλα Φρέιζιερ, σε ηλικία μόλις 17 ετών το περασμένο καλοκαίρι, έγινε μάρτυρας μιας τραγωδίας που στοιχειώνει τον τελευταίο χρόνο τις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να ξεχύνονται στους δρόμους ζητώντας δικαίωση για τη δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ.

Η 17χρονη κοπέλα βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και λειτούργησε ενστικτωδώς. Κατέγραψε με το κινητό τηλέφωνο τη σκηνή που ο λευκός πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πίεζε μέχρι θανάτου το λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ επί εννέα λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Tο βίντεο της νεαρής κοπέλας έγινε βασικό αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του λευκού πρώην αστυνομικού που κρίθηκε ένοχος και για τα τρία σοβαρά αδικήματα που τον βάρυναν. Χθες αμέσως μετά την ετυμηγορία του αμερικανικού δικαστηρίου, η Νταρνέλα εξέφρασε τη χαρά και την ανακούφισή της μέσω των social media, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση.

«Έκλαψα τόσο πολύ. Όλη αυτή την ώρα η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα, ήμουν τόσο ανήσυχη, δεν μπορούσα να ελέγξω το άγχος μου» έγραψε στο Facebook συνοδεύοντας την ανάρτησή της με εικονίδια χαράς, το σήμα της προσευχής, αλλά και μία υψωμένη γροθιά σε ένδειξη συμπαράστασης. «Τζορτζ Φλόιντ τα καταφέραμε! Η δικαιοσύνη μίλησε», πρόσθεσε.

I just cried so hard😩This last hour my heart was beating so fast, I was so anxious, anxiety bussing through the roof....

Posted by Darnella Frazier on Tuesday, April 20, 2021


Στις 25 Μαΐου του 2020, την ημέρα της δολοφονίας του Φλόιντ, η έφηβη κοπέλα πήγαινε στο μίνι μάρκετ με τον εννιάχρονο ξάδελφό της όταν είδε μπροστά στα μάτια της την ανείπωτη τραγωδία.

Η Νταρνέλα είπε στο δικαστήριο όπου κατέθεσε πως θα ήθελε να έχει κάνει πολλά περισσότερα. Έκτοτε το βίντεο με την υπογραφή της έγινε viral και εκείνη δέχτηκε ακόμη και παρενοχλήσεις και απειλές στα social media.

«Νύχτες ολόκληρες έμενα ξύπνια, ζητώντας συγγνώμη ξανά και ξανά από τον Τζορτζ Φλόιντ που δεν έκανα περισσότερα για να σώσω τη ζωή του», είπε στο δικαστήριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Έλυσε τη σιωπή του ο Ερντογάν για τα «χαμένα» 128 δισ. δολάρια και κατηγόρησε... την αντιπολίτευση

Γερμανία: Εκτόξευση των Πρασίνων με το τέλος της εποχής Μέρκελ - Επτά μονάδες μπροστά οι Gruenen

Handelsblatt για άνοιγμα τουρισμού: «H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης