Πρίγκιπας Φίλιππος: Στη δημοσιότητα όλο το τελετουργικό της κηδείας – Χωριστά θα περπατούν Χάρι και Γουίλιαμ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Στη δημοσιότητα όλο το τελετουργικό της κηδείας – Χωριστά θα περπατούν Χάρι και Γουίλιαμ

Η βασίλισσα Ελισάβετ πιθανόν θα καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου – Με μάσκες τα 30 άτομα που θα βρίσκονται στην τελετή – Οι άνδρες θα φορούν πρωινά κοστούμια με τα μετάλλιά τους και οι γυναίκες πρωινό φόρεμα

elisavet-filippos-xary-william3
Μια σειρά από γρίφους κλήθηκαν να επιλύσουν οι αξιωματούχοι του βρετανικού παλατιού που σχεδίασαν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, το προσεχές Σάββατο. Κι αυτό, επειδή η βασιλική οικογένεια καλείται να τηρήσει τόσο το πρωτόκολλο, όσο και να συμβιβάσει τις διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό της.

Η βασίλισσα θα κατευθυνθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ μέσα σε μία Bentley, μαζί με συνοδεία. Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα περπατήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον, ενώ κανείς δεν θα φορέσει στρατιωτικές στολές, κάτι που αποφάσισε η ίδια η βασίλισσα.

Τα δύο αδέρφια, που θα βρεθούν για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και μετά το πλήγμα που επέφερε στη σχέση τους η συνέντευξη των Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, θα χωριστούν από τον ξαδελφό τους Πίτερ Φίλιπς, καθώς περπατούν σε σειρά πίσω από το φέρετρο του παππού τους.

eli1


Με κοστούμια και όχι στρατιωτική στολή

Όταν το φέρετρο μεταφερθεί στο παρεκκλήσι, ο Γουίλιαμ θα μετακινηθεί απέναντι από τον αδερφό του, ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φτάνουν σε ζευγάρια. Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι άνδρες θα φορούν πρωινά κοστούμια με τα μετάλλιά τους και οι γυναίκες πρωινά φορέματα.

Τα πολιτικά ρούχα ήταν μία προσωπική επιλογή της βασίλισσας, λίγο πριν την κηδεία, για να φανεί ότι υπάρχει μια ενωμένη οικογένεια, εν μέσω ανησυχιών ότι ο Χάρι θα ήταν ο μόνος γαλαζοαίματος που δεν θα φορούσε στρατιωτική στολή και απαιτήσεων του πρίγκιπα Άντριου να φορέσει τη στολή του ναυάρχου.

Με μάσκες και αποστάσεις οι τριάντα μετέχοντες στην τελετή

Τα τριάντα άτομα που έχουν κληθεί στην τελετή θα φορούν μάσκες, ενώ θα τηρηθούν πλήρως οι υγειονομικοί κανόνες για τον κορωνοϊό και οι κοινωνικές αποστάσεις.

Κλείσιμο
Πέραν της βασίλισσας, στην τελετή θα παρευρεθεί η Δούκισσα της Κορνουάλης, τα εγγόνια του μετά των συζύγων τους -πλην της Μέγκαν Μαρκλ που παραμένει στις ΗΠΑ σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης- τα παιδιά της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και τρία ακόμη άτομα που σχετίζονται με τους Γερμανούς συγγενείς του πρίγκιπα Φίλιππου. Επίσης, καλεσμένη είναι και η Κόμισσα Μαουντμπάτεν της Μπούρμα, μία από τις πιο στενές φίλες του αποθανόντος.

ελι2


Μόνη της θα καθίσει η βασίλισσα

Η βασίλισσα θα συνοδεύεται στην Bentley, ωστόσο στο παρεκκλήσι θα καθίσει μόνη της. Η Bentley θα ενταχθεί στην πομπή και θα φτάσει στο παρεκκλήσι το απόγευμα. Στην κεφαλή της πομπής θα βρίσκονται στρατιωτικές δυνάμεις, θα ακολουθεί το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου πάνω σε όχημα Land Rover, το οποίο έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Φίλιππος και το είχε εντάξει στο σχέδιο της κηδείας του, με κωδική ονομασία Operation Forth Bridge.


Θα ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με πρώτο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, και στο τέλος το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει η βασίλισσα. Τα διακριτικά του Φίλιππου, τα μετάλλια και οι τίτλοι που του έχουν απονεμηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία, θα τοποθετηθούν σε εννέα μαξιλαράκια στο παρεκκλήσι.


Ειδήσεις σήμερα 

Με τον Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας - 45 λεπτά διήρκεσαν οι συνομιλίες με τον Ερντογάν 

Η στιγμή που «καταρρέει» η επικεφαλής του οργανισμού φαρμάκων της Δανίας - Δείτε βίντεο 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης