ΝΑΤΟ: Τετραμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες για Ρωσία και Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Τετραμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες για Ρωσία και Ουκρανία

Θα συμμετάσχουν και οι Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν - Τι θα αποφασιστεί για την απόσυρση του στρατού από το Αφγανιστάν

nato_ape
Διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία θα συνομιλήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την όξυνση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης των τεσσάρων μελών του ΝΑΤΟ «οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας καθώς κι ένας εκπρόσωπος της Γαλλίας θα συναντηθούν» και «βασικό θέμα των συνομιλιών τους θα είναι το Αφγανιστάν καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν», σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες αυτές πραγματοποιούνται την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους τους του ΝΑΤΟ.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία αναμένεται να αποφασίσει αν πληρούνται οι όροι για να τερματιστεί η αποστολή «Αποφασιστική Υποστήριξη» στο Αφγανιστάν ή αν θα πρέπει να διατηρηθεί η παρουσία στη χώρα 9.600 στρατιωτών από 36 χώρες.

Όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος χθες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε τα αμερικανικά στρατεύματα να παραμείνουν στο Αφγανιστάν μετά την 1η Μαΐου, παρά τη συμφωνία που σύναψαν πέρυσι Ουάσινγκτον και Ταλιμπάν. Όμως οι Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται να αποχωρήσουν «χωρίς προϋποθέσεις» από το Αφγανιστάν ως την 11η Σεπτεμβρίου, 20ή επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της αλ Κάιντα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα οι σύμμαχοι θα επεξεργαστούν μια απάντηση στη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα σύγκρουση στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Εξάλλου χθες Τρίτη το Ιράν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60%, απομακρυνόμενο ακόμη περισσότερο από τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες στη Βιένη για τη διάσωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης