Ερντογάν - Έμμεση απάντηση στον Ντράγκι: Οι πολιτικοί της Δύσης μας επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους

Ερντογάν - Έμμεση απάντηση στον Ντράγκι: Οι πολιτικοί της Δύσης μας επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους

«Η εχθρότητα κατά τοy Ισλάμ έχει μετατραπεί σε ένα όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία τους» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή του χαρακτηρισμούς του Ντράγκι για το Sofagate

erdogan_3
Έμμεση αναφορά κατά των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα και με αφορμή το Sofagate, είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «δικτάτορα», έκανε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως οι Μουσουλμάνοι και οι Τούρκοι θα λάβουν στο μέλλον τις θέσεις που αξίζουν στην Ευρώπη, τονίζοντας «αυτή η κατάσταση μας γεμίζει ελπίδα, αλλά αποτελεί εφιάλτη για τους άλλους, που προσπαθούν να περιορίσουν τους Τούρκους της Ευρώπης μέσα σε στενά πλαίσια, δεν δέχονται την ενίσχυση της τουρκικής διασποράς».

Kαι συνέχισε: «Η εχθρότητα κατά τοy Ισλάμ έχει μετατραπεί σε ένα όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία τους και την ανικανότητά τους. Οι πολιτικοί που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική, στριμώχνονται στο εσωτερικό και βάζουν τον προσωπικό τους ανταγωνισμό μπροστά από το καθήκον τους, επιτιθέμενοι προσωπικά σε εμένα και στους Μουσουλμάνους».

 Σημειώνεται πως την Κυριακή, η 'Αγκυρα αποφάσισε, σύμφωνα με τη Repubblica, να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σκουπιδότοπος η Πλατεία Βαρνάβα μετά τα κορωνοπάρτι – Έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων
Παρακινδυνευμένες οι προβλέψεις για το Πάσχα: Στα ύψη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Εφορία: Κλειδάριθμος μέσω τηλεφώνου, email ή βιντεοκλήσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης