Κουρτς: Έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του «Sputnik V»

Κουρτς: Έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του «Sputnik V»

Ο Αυστριακός Καγκελάριος είναι υπέρμαχος της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου 

sputnik_v_2
Οι διαπραγματεύσεις για μία σύμβαση αγοράς του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» κατά του νέου κορονοϊού από την Αυστρία έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μία αγορά για εμάς στην Αυστρία είναι δυνατή», προσθέτοντας ότι με ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίων, αυτό θα ήταν ένα «επιπλέον turbo», για την αυστριακή εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά την κρίση, ο καγκελάριος - ο οποίος υποστηρίζει εδώ και μήνες την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία - προτίθεται να θέσει εντός της Ευρώπης το ερώτημα, τι θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει η ίδια ταχύτητα όπως στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο όσον αφορά την προμήθεια όσο και την έγκριση εμβολίων.

Της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» από την Αυστρία υπεραμύνθηκε σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία και ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος 'Αουγκουστ Βέγκινγκερ, τονίζοντας ότι κατά την προμήθεια εμβολίων, δεν θα πρέπει να υπάρχουν «παρωπίδες».

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα, και μία παραγγελία του εμβολίου "Sputnik V" μπορεί πιθανόν να γίνει ήδη την ερχόμενη εβδομάδα», είχε δηλώσει στις 31 Μαρτίου ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αυστρία Ντμίτρι Λιουμπίνσκι.

«Εάν παραγγείλουμε το "Sputnik", θα λάβουμε 300.000 δόσεις του εμβολίου τον Απρίλιο, 500.000 δόσεις τον Μάιο και 200.000 δόσεις στις αρχές Ιουνίου», είχε παρατηρήσει ο ίδιος, ανακοινώνοντας ότι έχει δημιουργηθεί ένας χώρος δεδομένων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, του υπουργείου Υγείας και της Οικονομικής Υπηρεσίας με τη ρωσική πλευρά.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Βιέννη, ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, αρμόδιος για την προώθηση του ρωσικού εμβολίου «Sputnik-V» κατά του κορωνοϊού, είχε στις 5 Μαρτίου συνάντηση στην αυστριακή πρωτεύουσα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός καγκελάριος είχε ήδη στις 26 Φεβρουαρίου, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ενδεχόμενο να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V», αλλά και να υπάρξει μία από κοινού παραγωγή του εμβολίου.

Κλείσιμο
Ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωνε ότι θέλει να υπάρξει στη χώρα του παραγωγή του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, σημειώνοντας πως «εάν εγκριθούν τα δύο εμβόλια, η Αυστρία θα προσπαθούσε σίγουρα να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια, όπως και άλλων χωρών».

Ο ίδιος, είχε επίσης δηλώσει ότι θα εμβολιαζόταν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ή με ένα κινεζικό εμβόλιο, εάν τα εμβόλια θα έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «στα εμβόλια μετράει αποκλειστικά και μόνον η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η γρήγορη διαθεσιμότητα, και όχι οι γεωπολιτικές διαμάχες».


Ειδήσεις σήμερα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση 

Lockdown: Ψώνια αντί για παραλίες προτίμησαν οι Αθηναίοι - Χαμός στην Ερμού 

Ελληνοτουρκικά - Μισέλ: Δύσκολο να προβλέψουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης