Καζανόβα: Ο μεγαλύτερος εραστής του κόσμου... έπαιζε τον γιατρό με τις ερωμένες του

Καζανόβα: Ο μεγαλύτερος εραστής του κόσμου... έπαιζε τον γιατρό με τις ερωμένες του

Νέα μελέτη, που βασίζεται στα απομνημονεύματά του, δείχνει ότι ο Βενετσιάνος καρδιοκατακτητής έδινε οδηγίες για αντισύλληψη και για έκτρωση

giacomo_casanova
O μεγαλύτερος εραστής του κόσμου, Καζανόβα, το έπαιζε... γιατρός και συχνά βοηθούσε τις γυναίκες με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν.

Ακόμη κι αν μια από τις προτεινόμενες θεραπείες ήταν να κοιμηθούν μαζί του.

Η μελέτη των απομνημονευμάτων του, υπό τον τίτλο: «Casanova's Story of My Life», σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου, δείχνει ότι ο περίφημος Βενετσιάνος καρδιοκατακτητής, ο οποίος επαίρετο ότι είχε περισσότερες από 130 ερωμένες, «ρούφαγε» ιατρικά εγχειρίδια και μετέδιδε τις ιατρικές του γνώσεις στις αγαπημένες του.

Ο πιο διάσημος γυναικοκατακτητής ανά την υφήλιο βοηθούσε τις κυρίες του 18ου αιώνα με τα προβλήματα υγείας τους, σύμφωνα με την επίμαχη μελέτη. 

Ο Τζάκομο Καζανόβα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1725. Οι γονείς του ήταν ηθοποιοί ο ίδιος όμως ονειρευόταν να γίνει γιατρός. Η γιαγιά του ήταν αυτή που χρηματοδότησε τις σπουδές του στη Νομική και τη Θεολογία. Σε αυτό όμως που έμεινε αιώνια πιστός ήταν στον... ποδόγυρο.

Αλλά τώρα μια νέα ανάλυση των απομνημονευμάτων του αποκαλύπτει ότι ο πιο διάσημος εραστής στον κόσμο το έπαιζε ιατρός, αν και οι παρατηρήσεις του παρέχουν τώρα μοναδικές γνώσεις για την υγειονομική περίθαλψη του 18ου αιώνα στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν οι Times.

casanova
Κλείσιμο


Τα απομνημονεύματά του, που γράφτηκαν τη δεκαετία του 1790, παρέχουν περιγραφές ασθενειών, τραυματισμών και θεραπειών που αντιμετώπισε σε ταξίδια του σε όλη την Ευρώπη, από την ευλογιά έως την πανώλη.

Η Λιζέτα Λόβετ, ιστορικός Ιατρικής και ψυχίατρος, δήλωσε ότι ο Καζανόβα διατηρούσε αμείωτο το το ενδιαφέρον του για την Ιατρική καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του και συνέχισε να διαβάζει ιατρικά εγχειρίδια.

Οι γυναίκες ζητούσαν τη συμβουλή του Καζανόβα ακόμα και για προβλήματα όπως σπυράκια και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. O Kαζανοβα ενημέρωνε τις γυναίκες και για την αντισύλληψη.

Η Λιζέτα Λόβετ υποστηρίζει ότι ο Καζανόβα με την ευγένειά του είχε καταφέρει να πείσει μία Γαλλίδα δούκισσα να δεχτεί τις συμβουλές του για την περιποίηση του δέρματός της όπως το να κόψει ορισμένα τρόφιμα και ποτά, με τον ισχυρισμό ότι πίστευε στην απόκρυφη παράδοση των Εβραίων, τη Καμπάλα.

Είχε όμως και άλλες πιο αμφιλεγόμενες θεωρίες. Κατάφερε να πείσει την Τζιουστινιάνα Γουάιν, μια ανύπαντρη έγκυο γυναίκα, ότι η συνιστώμενη θεραπεία για έκτρωση ήταν να κάνει σεξ μαζί του. Η ιατρική «συνταγή» του Καζανόβα όπως αναμενόμενο, δεν απέδωσε καρπούς, με την ίδια να γεννά σ΄ένα μοναστήρι.

Η ίδια πιστεύει ότι ο Καζανόβα υπέφερε από κλινική κατάθλιψη στη μετέπειτα ζωή του και αφιέρωνε τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα γράφοντας τα απομνημονεύματά του για να βγει από την «μελαγχολία».

«Ήταν ένας πανίσχυρος έξυπνος άνθρωπος -κάτι που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά αυτές τις μέρες, επειδή έχει επισκιάσει τα στερεότυπα γύρω από τα σεξουαλικά του ενδιαφέροντα», δηλώνει η ίδια στους Times.



Ειδήσεις σήμερα: 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 13χρονο στο Σικάγο κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Γιατί ο Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης