Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση με αυτοκίνητο

dytikh
Παλαιστίνιος που επέβαινε σε αυτοκίνητο σκοτώθηκε, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «απέτρεψε επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου», χωρίς να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τον θάνατο του Παλαιστίνιου.

Σε οδόφραγμα που στήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής «επιχείρησης» στην Μπιρ Ναμπάλα, στρατιώτες είδαν αυτοκίνητο «να αναπτύσσει ξαφνικά ταχύτητα προς την κατεύθυνση άλλης ομάδας στρατιωτών, κατά τρόπο ο οποίος έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο» κι αντέδρασαν «ανοίγοντας πυρ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού «τραυματίστηκε στο κεφάλι από πραγματικές σφαίρες στην Μπιρ Ναμπάλα (...) και η σύζυγός του τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη».

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ το ζευγάρι επέβαινε «σε αυτοκίνητο».

Το θύμα ονομαζόταν Οσάμα Σίντκι Μανσούρ, ήταν 42 ετών και καταγόταν από χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ, είπαν πηγές από την περιοχή στο WAFA.

Το πρακτορείο είχε αναφερθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς στρατιώτες στον τομέα της Μπιρ Ναμπάλα το βράδυ χθες Δευτέρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε 13χρονο στο Σικάγο κατά τη διάρκεια καταδίωξης

Γιατί ο Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης