Νεκρός παλαιστίνιος από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη σε διαδήλωση στην Δυτική Όχθη

Νεκρός παλαιστίνιος από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη σε διαδήλωση στην Δυτική Όχθη

Ο Άτεφ Γιούσεφ Χανάισα χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι και στρατιώτες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

palestinian
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι 42χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο Άτεφ Γιούσεφ Χανάισα χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι και στρατιώτες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της επέκτασης ισραηλινού οικισμού, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος του χωριού Μπέιτ Ντατζάν, ο Αμπντελραχμάν Χανάνι.

Το χωριό βρίσκεται κοντά στη Νάμπλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «δεκάδες» παλαιστίνιοι «ταραχοποιοί» συμμετείχαν στα επεισόδια, πετώντας πέτρες εναντίον ανδρών του, που αντέδρασαν «πυροβολώντας στον αέρα». Ανέφερε ακόμη πως ενημερώθηκε για τον θάνατο διαδηλωτή, αλλά δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το συμβάν, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι η «αιτία θανάτου είναι άγνωστη» και ότι το περιστατικό «αναλύεται».

Ο δήμαρχος Χανάνι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινοί «στρατιώτες πυροβόλησαν μόλις πλησιάσαμε σε αυθαίρετο εβραϊκό οικισμό εγκατεστημένο κοντά στο χωριό».

Το τελευταίο διάστημα γίνονται κάθε Παρασκευή διαδηλώσεις εναντίον του οικισμού αυτού και έχουν σημειωθεί αρκετές φορές επεισόδια.

Κλείσιμο
«Αυθαίρετοι» αποκαλούνται οι οικισμοί που ανεγείρονται χωρίς άδεια και δεν αναγνωρίζονται από το εβραϊκό κράτος, που κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967.

Όλοι οι οικισμοί στα κατεχόμενα θεωρούνται παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο.

Περίπου 475.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Όχθη, ανάμεσα σε 2,8 εκατ. Παλαιστίνιους. Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους κατέρρευσαν το 2014 και δεν είναι ορατή καμία προοπτική επανέναρξής τους.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Lockdown με «βαλβίδες αποσυμπίεσης» - Τι αλλάζει σε μετακίνηση και δραστηριότητες 

«Βόμβα» η απροθυμία των υγειονομικών να εμβολιασθούν - Οι μισοί νοσηλευτές δεν έχουν κάνει εμβόλιο 

Ψυχολόγος και λάτρης των φιδιών ο 30χρονος που τον δάγκωσε η ινδική κόμπρα - Πώς του επιτέθηκε το ερπετό 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης