ΗΠΑ - AstraZeneca: Η κυβέρνηση διακόπτει την παραγωγή του εμβολίου στη Βαλτιμόρη

ΗΠΑ - AstraZeneca: Η κυβέρνηση διακόπτει την παραγωγή του εμβολίου στη Βαλτιμόρη

Τη διεύθυνση του εργοστασίου αναλαμβάνει η Johnson & Johnson

astrazeneca_emvolio1
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν διέκοψε την παραγωγή του εμβολίου της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τον  κορωνοϊό στο εργοστάσιο της Βαλτιμόρης όπου καταστράφηκαν από λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και ανέθεσε σε αυτή την τελευταία τη διεύθυνσή του, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Η J&J ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη» όσον αφορά την παραγωγή της δραστικής ουσίας του εμβολίου της «στην εγκατάσταση Emergent BioSolutions Inc.».

Δεν διευκρίνισε εάν θα αναλάβει πλήρως τη διεύθυνση του εργοστασίου. Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησε να το διευκρινίσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, η AstraZeneca ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της. Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το Ρόιτερς της ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση.

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ σημαίνει πως το εργοστάσιο Emergent BioSolutions πλέον θα κατασκευάζει αποκλειστικά το εμβόλιο της Τζόνσον & Τζόνσον, το οποίο χορηγείται σε μία δόση. Σκοπός είναι να αποφευχθούν συγχύσεις στο μέλλον όπως αυτή που οδήγησε στην καταστροφή των 15 εκατ. δόσεων, έγραψε η εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο κορυφαία στελέχη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την εβδομάδα, ο σύμβουλος της προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Δρ. Άνθονι Φάουτσι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μη χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, ακόμη κι αν εξασφαλίσει έγκριση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης