Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας - Όποιος αρνείται, θα μετατίθεται ή δεν θα πληρώνεται

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους επαγγελματίες υγείας - Όποιος αρνείται, θα μετατίθεται ή δεν θα πληρώνεται

23.904 κρούσματα με 467 θανάτουςανακοίνωσαν οι αρχές - Το υπουργικό συμβουλιο συνεδριάζει και αποφασίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού και φαρμακοποιών

23983543
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και των φαρμακοποιών. Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για το εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά την χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών. Τα παιδιά, τέλος που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α' Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.904 κρούσματα κορωνοϊού, με 467 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 351.000 διαγνωστικά τεστ, το 6,8% από τα οποία προέκυψε θετικά. Από την αρχή της πανδημίας μολύνθηκαν 3.584.899 άνθρωποι και 109.346 έχασαν την ζωή τους.

Κλείσιμο
Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 6 λιγότεροι ασθενείς από χθες, αλλά και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 51 λιγότεροι. Είναι η δεύτερη ημέρα κατά την οποία καταγράφεται μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - 739 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι 


Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Ανησυχητική διασπορά του ιού - Στα 31 τα κρούσματα 

Τραυματιοφορέας «Αγία Σοφία»: Οδηγήθηκε στη φυλακή - Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης