AstraZeneca: Η Αυστρία συνεχίζει τους εμβολιασμούς και για τους κάτω των 60 ετών

AstraZeneca: Η Αυστρία συνεχίζει τους εμβολιασμούς και για τους κάτω των 60 ετών

Η Αυστρία συνεχίζει κανονικά το εμβολιαστικό της πρόγραμμα – Τυχόν διακοπή της χορήγησης του εμβολίου για τους κάτω των 60 ετών θα δημιουργούσε πρόβλημα στην κάλυψη του πληθυσμού

astrazeneca_emb
Κανονικά συνεχίζει η Αυστρία το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, σε αντίθεση με τη Γερμανία, που αποφάσισε την αναστολή του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων.

Η επικεφαλής της Αυστριακής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υποστήριξε ότι αν η χώρα ακολουθήσει το γερμανικό παράδειγμα, η ομάδα ηλικίας από 18 έως 55 ετών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί επαρκώς, καθώς υπάρχουν λίγα εναλλακτικά εμβόλια.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η Ούρσουλα Βίντερμαν-Σμιντ ανέφερε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να προκαλέσει σε μεμονωμένες περιπτώσεις «πολύ δραματικά, αν και πάρα πολύ σπάνια συμβάντα, ωστόσο πρέπει κανείς να παρατηρήσει τη συνολική κατάσταση».

Η αξιωματούχος χαρακτήρισε ανησυχητική την ύπαρξη τέτοιων περιπτώσεων, ωστόσο σημείωσε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει η δραματικότητα της νόσου που αντιμετωπίζουμε. Η Αυστρία καταγράφει τέσσερις έως έξι θανάτους την εβδομάδα σε άτομα κάτω των 55 ετών, λόγω κορωνοϊού.

Αντιθέτως, σε 100.000 ανθρώπους που εμβολιάστηκαν, ένας ή δύο είχαν σοβαρές διαταραχές πήξης «που πιθανότατα σχετίζονται με τον εμβολιασμό», στις οποίες τα αιμοπετάλια βλάφθηκαν και στη συνέχεια οδήγησαν σε σχηματισμό θρόμβου αίματος, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η αντίδραση μπορεί να διαπιστωθεί μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η Αυστρία δεν διαθέτει αρκετά εναλλακτικά εμβόλια»

«Το ερώτημα που τίθεται είναι: ποια είναι η εναλλακτική λύση, καθώς επί του παρόντος η Αυστρία δεν διαθέτει αρκετά εναλλακτικά εμβόλια και, αν κάποιος ακολουθούσε τη γερμανική σύσταση σε αυτήν τη χώρα, δεν θα μπορούσαμε να φροντίσουμε επαρκώς προς το παρόν την ομάδα ηλικίας 18 έως 55 ετών», παρατήρησε η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Ούρσουλα Βίντερμαν-Σμιντ, οι ασθενείς και οι γιατροί μπορούν να ενημερώνονται για τον κίνδυνο και ότι μπορεί να αναληφθεί δράση το συντομότερο δυνατόν, εάν εμφανιστούν τα αντίστοιχα συμπτώματα. Όπως ανέφερε, εμφανίζονται θρομβωτικά συμβάντα με τυπικα΄συμπτώματα, μετά από τέσσερις έως δέκα ημέρες από τη λήψη του εμβολίου και εκδηλώνονται με «ναυτία, ξαφνικό πυρετό, συνεχή πονοκέφαλο, κοιλιακό άλγος».

Ειδήσεις σήμερα:

Περού: Πέθανε ο δεύτερος τη τάξει της τρομοκρατικής οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι

Πληροφορίες για πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα

Παππάς (ΘΕΜΑ 104,6): Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ - Έχει εμμονή με το πρόσωπό μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης