Αυστραλία: Σάλος με βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις στο κοινοβούλιο

Αυστραλία: Σάλος με βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις στο κοινοβούλιο

Χαμός με βίντεο και φωτογραφίες που διέρρευσαν - «Εργάτριες του σεξ» επισκέπτονταν τακτικά το κοινοβούλιο για να ικανοποιήσουν βουλευτές, καταγγέλλει πρώην  υπάλληλος

sex-act
Τον γύρο των διεθνών μέσων κάνουν σήμερα οι πρόσφατες αποκαλύψεις στην Αυστραλία, που έχουν προκαλέσει αποτροπιασμό στους πολίτες της χώρας και έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον.

Στο επίκεντρο του σκανδάλου που πλήττει την κυβέρνηση βρίσκεται ένας whistleblower που αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει για το τοξικό κλίμα σεξισμού που επικρατεί εδώ και χρόνια στην αυστραλιανή βουλή. Το συγκεκριμένο άτομο, που εργαζόταν παλαιότερα στο κοινοβούλιο, μίλησε στο Ten News και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ υπό καθεστώς ανωνυμίας και έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο με σεξουαλικές πράξεις που τραβήχτηκαν στον πρώην χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μικρός αριθμός μελών του προσωπικού είχαν δημιουργήσει μια ομάδα στο Messenger όπου κοινοποιούσαν εικόνες και κλιπ από διάφορες χυδαίες πράξεις. Τα ντοκουμέντα που παραχωρησε ο whistleblower στο Ten News δείχνουν, μεταξύ άλλων, έναν άνδρα να κάθεται σε ένα γραφείο, εκθέτοντας το μόριό του δίπλα από το βιβλίο του κανονισμού του Κοινοβουλίου.



Σε ένα άλλο βίντεο, ένας άνδρας δείχνει το γραφείο μιας φιλελεύθερης βουλευτή, και στη συνέχεια το πλησιάζει και αυτοϊκανοποιείται πάνω σε αυτό. Σύμφωνα με την Guardian, πρόκειται για έναν εργαζόμενο του κυβερνητικού συνασπισμού που είχε διατελέσει επί σειρά ετών βοηθός του κόμματος των Φιλελευθέρων, και είχε συνεργαστεί με υψηλόβαθμα στελέχη του. Το άτομο αυτό, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αυστραλός πρωθυπουργός, απολύθηκε μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό εάν θα ακολουθήσουν κυρώσεις και για άλλα άτομα.

Κλείσιμο
Ο άνδρας που έκανε τις καταγγελίες μίλησε στην αυστραλιανή εκπομπή για ένα «τοξικό κλίμα σεξισμού» και μια κουλτούρα ανδρών που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Το διάστημα που εργαζόταν ο ίδιος στο κοινοβούλιο, αρκετοί συνάδελφοί του αντάλλαζαν συνεχώς μεταξύ τους γυμνές φωτογραφίες. Όπως επισημαίνει, ο όγκος του χυδαίου υλικού που λάμβανε εκείνη την εποχή ήταν τόσο μεγάλος, που σιγά-σιγά σταμάτησε να του κάνει την παραμικρή αίσθηση.

10news


Εκτός από τις πράξεις αυτοϊκανοποίησης που φαίνεται πως ήταν αρκετά... δημοφιλές χόμπι ανάμεσα στους υπαλλήλους της βουλής, ο whistleblower ανέφερε και άλλα σοκαριστικά περιστατικά. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι στα κόμματα αλλά και βουλευτές χρησιμοποιούν συχνά μια αίθουσα στον πάνω όροφο που προορίζεται για προσευχή ή διαλογισμό, για να... κάνουν σεξ. Επίσης αποκάλυψε ότι υπάλληλοι κομμάτων προσλαμβάνουν «εργάτριες του σεξ» για λογαριασμό βουλευτών και τις φέρνουν στο κτίριο για να τους ικανοποιήσουν.

O Σκοτ Μόρισον δήλωσε εχθές σε δημοσιογράφους ότι αισθάνεται σοκαρισμένος. «Πρέπει να βάλουμε τάξη στη βουλή. Πρέπει να βάλουμε τις πολιτικές διαφορές μας στην άκρη, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το λύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις μέχρι στιγμής, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον Τύπο, για τους αμήχανους χειρισμούς του.

10news_2


Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται σε συνέχεια της καταγγελίας «βόμβα» μιας πρώην εργαζόμενης στην αυστραλιανή βουλή, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από συνάδελφό της μέσα στο κτίριο τον Μάρτιο του 2019. Η Μπρίτανι Χίγκινς έλυσε τη σιωπή της για το περιστατικό, εξηγώντας ότι αισθάνθηκε πιέσεις για να μην καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, και ότι φοβόταν πως θα έχανε τη δουλειά της. Αρκετές έρευνες είναι σε εξέλιξη μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, με πολλά κόμματα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» για τον τρόπο λειτουργία τους και ενδεχόμενη συγκάλυψη σεξιστικών και παραβατικών συμπεριφορών.

Με πληροφορίες από 7News.com, Guardian, ΒΒC

Δείτε βίντεο: Σάλος στην Αυστραλία με βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις μέσα στο κοινοβούλιο
Σάλος στην Αυστραλία με βίντεο που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις μέσα στο κοινοβούλιο



Ειδήσεις σήμερα 

200 χρόνια από το 1821: Αρχίζει η μεγάλη γιορτή - Οι εκδηλώσεις, οι καλεσμένοι, το πρόγραμμα

Γεραπετρίτης: Σοβαρή αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Αποφυλακίστηκε και λίγες ώρες μετά διέρρηξε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης