Πούτιν: Γιατί αποφάσισε να εμβολιαστεί μακριά από τις κάμερες;

Πούτιν: Γιατί αποφάσισε να εμβολιαστεί μακριά από τις κάμερες;

«Εμβολιάστηκε και αισθάνεται καλά» δήλωσε ο Πεσκόφ το βράδυ της Τρίτης - Σε αντίθεση με αρχηγούς κρατών, όπως ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να μην εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες - Ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια έκανε;

23936906
Ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και νοιώθει καλά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι αύριο Τετάρτη θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα.

«Ο Πούτιν έκανε το εμβόλιο του κορονοϊού. Αισθάνεται καλά. Αύριο θα έχει μια πλήρη εργάσιμη ημέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, παρόλο που οι αρχηγοί κρατών, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, επέλεξαν να εμβολιαστούν μπροστά στις κάμερες, ώστε να παροτρύνουν και όσους από τους πολίτες είναι διστακτικοί για τον εμβολιασμό τους, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είχε αποφασίσει ο δικός του εμβολιασμός να μην λάβει δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους: «Σίγουρα θα με ρωτήσετε αν ο πρόεδρος έχει εμβολιαστεί και θα σας απαντήσω πως δεν έχει, βρίσκεται σε συνάντηση εργασίας, αλλά αναμένουμε να εμβολιαστεί μέχρι το τέλος της ημέρας, το βράδυ».

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια θα εμβολιαζόταν ο 68χρονος Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως και τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και ασφαλή κατά την διάρκεια των κλινικών δοκιμών. «Θα απέχουμε ηθελημένα από το να αποκαλύψουμε ποιο (εμβόλιο) θα λάβει ο Πούτιν. Και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Είναι πολύ καλά, ασφαλή και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε, επίσης, να αποκαλύψει αν ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο ή αν θα εμβολιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Όσο για την άρνηση Πούτιν να εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες ο Πεσκόφ δήλωσε: «Ο πρόεδρος κάνει πολλά για να προωθήσει τους εμβολιασμούς. Όσο για το θέμα να εμβολιαστεί μπροστά σε κάμερες, ποτέ δεν έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο, δεν του αρέσει».

Τον Αύγουστο του 2020 η Ρωσία ανακοίνωσε την παρασκευή του εμβολίου Sputnik V ενάντια στον κορωνοϊό από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, ακολούθησε η παρασκευή δύο άλλων ρωσικών εμβολίων, του EpiVacCorona από το Ινστιτούτο Vector τον Οκτώβριο του 2020 και του CoviVac, το οποίο παρασκευάστηκε από το Chumakov Centre, ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών τον Φεβρουάριο του 2021.

Κλείσιμο
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC και ο Guardian, σχολιάζουν πως ο Ρώσος πρόεδρος, που στο παρελθόν έχει φωτογραφηθεί να κάνει ιππασία, χόκεϊ επί πάγου ή να κολυμπά σε παγωμένα νερά, επέλεξε να εμβολιαστεί πίσω από κλειστές πόρτες. Στην Ρωσία οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Την Δευτέρα ο ίδιος ο Πούτιν ανακοίνωσε πως μέχρι τώρα 6,3 εκ. Ρώσοι έχουν λάβει τη μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5% του ενήλικου πληθυσμού.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Ανατρεπτική έρευνα: Ο ιός του κοινού κρυολογήματος «προστατεύει» από την Covid-19! 

Καιρός στην Αθήνα: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας σε χάρτες 

Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε την πρώτη του δουλειά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης