Λαβρόφ: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Λαβρόφ: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι είπε για τα εμβόλια και την στοχοποίηση της Ρωσίας και της Κίνας ως «αντάρτες των εμβολίων»

lavrov-465
Αιχμηρές δηλώσεις κατά της Δύσης έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κατηγόρησε τις Βρυξέλλες πως έχουν καταστρέψει τις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν έχουμε σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Ολόκληρη η υποδομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από μονομερή βήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με το πρακτορείο Tass στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Λι έπειτα από συνομιλίες που είχαν.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο με την ΕΕ, εφόσον οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να διορθώσουν τις διμερείς σχέσεις. «Αν και εφόσον οι Ευρωπαίοι θεωρήσουν σωστό να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερό τους γείτονα, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις αυτές με βάση την ισότητα, την αναζήτηση της εξισορρόπησης των συμφερόντων», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός.

Παράλληλα ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι Ρωσία και Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από τις απειλές μη φιλικών χωρών. «Είναι απολύτως απαραίτητο να το θυμούνται όλοι αυτό, περιλαμβανομένων των εταίρων μας στη Δύση που προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες του λεγόμενου τομέα ''της διπλωματίας των εμβολίων''. Αυτό είναι εντελώς αναληθές», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Ελευθερία»: Το 1,5 εκατ. εμβολιασμούς φτάνει σήμερα η χώρα μας

Κόντρες κυβέρνησης-φαρμακοποιών και ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

Έσπασε το «φράγμα» των 5.000 νοσηλευόμενων σε νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης