Μπάιντεν: Τι απάντησε στο αίτημα του Πούτιν για online «συνάντηση»

Μπάιντεν: Τι απάντησε στο αίτημα του Πούτιν για online «συνάντηση»

Σύντομη η τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου στην ερώτηση δημοσιογράφου έξω από τον Λευκό Οίκο - Κρεμλίνο: Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο, αλλά ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

biden_putin1
Με μια σύντομη ατάκα απάντησε ο Τζο Μπάιντεν σε ερώτηση δημοσιογράφου έξω από τον Λευκό Οίκο, σχετικά με την πρόταση που του απηύθυνε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να συνομιλήσουν ζωντανά, σε μια «online» συνάντηση.

«Είμαι βέβαιος ότι θα μιλήσουμε κάποια στιγμή» είπε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στη διάρκεια της αναχώρησής του από τον Λευκό Οίκο για την Ατλάντα, όπου έχει πργραμματίσει να συναντηθεί με αξιωματούχους Ασιατικής - Αμερικανικής καταγωγής, μετά από τα θανατηφόρα περιστατικά με πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Biden on Meeting With Putin: 'I'm Sure We'll Talk at Some Point'


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να ελπίζει σε δημόσια συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν για να ξεδιαλύνει την κατάσταση μεταξύ των δύο προέδρων μετά την κατηγορία του ηγέτη των ΗΠΑ σε βάρος του ότι είναι «δολοφόνος», σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την αρχική πρόταση του Πούτιν, που έγινε αργά την Πέμπτη. Ωστόσο, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία προχωρά σε επίσημο αίτημα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επαφή των δυο ηγετών σε «οποιαδήποτε στιγμή θεωρήσει κατάλληλη ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Κρεμλίνο: Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο, αλλά ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

«Εμείς φυσικά, πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πάντα είμαστε έτοιμοι και για τα χειρότερα»
δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC είπε ότι η Ρωσία θα πληρώσει ένα τίμημα για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και χαρακτήρισε «φονιά» τον πρόεδρο Πούτιν, και την ασαφή αντίδραση των ΗΠΑ στην πρόταση του Ρώσου προέδρου να γίνει μια απευθείας συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «οι παρατηρητές και οι αναλυτές βγάζουν το ψωμί τους με το να κάνουν τέτοιες προγνώσεις»

«Σε ό,τι αφορά στην Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να πω ότι ο πρόεδρος δήλωσε με σαφήνεια την επιθυμία του να συνεχισθούν παρ' όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και προς το συμφέρον όλου του κόσμου»,
δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ωστόσο όμως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του κυρίου Μπάιντεν».

Ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, πώς θα αντιμετωπίσει το Κρεμλίνο μια πιθανή άρνηση της αμερικανικής πλευράς να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, είπε ότι ο Πούτιν πρότεινε μια τέτοια συζήτηση. «Μάλιστα έκανε αυτή την πρόταση, απαντώντας στην πολύ κακή διατύπωση του Μπάιντεν. Μόνο ως ‘κακή’ θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω» είπε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «είπε ότι παρ' όλα αυτά, ότι ασφαλώς δεν έχει νόημα να ασκούμε την διπλωματία των μεγάφωνων, να είμαστε σε μια σχέση δούναι και λαβείν, έχει νόημα απλώς να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον, έχει νόημα να συνεχίσουν οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ».

«Αυτή είναι η κοσμοθεώρηση και αυτή είναι η προσέγγιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πούτιν, αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω τίποτα για την εν δυνάμει προσέγγιση του προέδρου Μπάιντεν»,
δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Προς αρχείο η δικογραφία για τον Στραβοπόδη - Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις

Γεραπετρίτης σε Τσακαλώτο: Δεν τηρείται κανένας φάκελος πολιτικών φρονημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης