Το Κρεμλίνο τοποθετήθηκε την Πέμπτη για τα σκληρά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν δίαστασε να χαρακτηρίσει «φονιά» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως με τη στάση του αυτή, ο Μπάιντεν «έδειξε με σαφήνεια πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να επιδιορθώσει τους δεσμούςμε τη Μόσχα».
Σε συνέντευξή του στο ABC News που μεταδόθηκε την Τετάρτη, ο Μπάιντεν αποκρίθηκε θετικά όταν ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν δολοφόνος. Περιέγραψε επίσης τον Πούτιν ως κάποιον που δεν έχει ψυχή και είπε ότι η Ρωσία θα «πληρώσει το τίμημα» για τη φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τα σχόλια ως «πολύ άσχημα» και χωρίς προηγούμενο. Ακόμη, είπε σε δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι η Ρωσία θα αναλύσει την προσέγγισή της στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον από εδώ και στο εξής.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.