Φινλανδία: Στο στόχαστρο διαδικτυακής παρενόχλησης οι γυναίκες της κυβέρνησης
Η εκλογή γυναίκας για την ηγεσία της φινλανδικής κυβέρνησης είχε φέρει ελπίδες για το μέλλον - Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ζοφερή και η κυβέρνηση έχει γίνει στόχος σχολίων με βάση το φύλο
Στόχος επιθέσεων μισογυνισμού έχουν πέσει οι γυναίκες της κυβέρνησης της Φινλανδίας, όπως έδειξε έκθεση του Κέντρου Αριστείας Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, με έδρα τη Λετονία.
Η εκλογή γυναίκας πρωθυπουργού είχε προκαλέσει ελπίδες για το μέλλον των γυναικών. Ωστόσο η έκθεση διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση, με επικεφαλής την Σάνα Μαρίν, έχει γίνει στόχος της διαδικτυακής κοινότητας, με κυρίαρχο το ζήτημα του φύλου.
Η Φινλανδία βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα το 2019, καθώς όλες οι αρχηγοί του κεντροαριστερού συνασπισμού των πέντε κομμάτων ήταν γυναίκες. Ωστόσο, υπήρξαν εξαιρετικά πολλά καταχρηστικά μηνύματα, διαπίστωσε ερευνητής του ΝΑΤΟ.
Οι πέντε υπουργοί που δέχθηκαν περισσότερες επιθέσεις ήταν γυναίκες. Η κριτική στηριζόταν στην υποβάθμιση των δεξιοτήτων τους στη λήψη αποφάσεων και στην αμφισβήτηση των ηγετικών τους ικανοτήτων.
Οι επικριτές στόχευαν στο φύλο, με βάση τα επίθετα που χρησιμοποιούσαν αλλά και τη σύνδεση των γυναικών με τα οικιακά καθήκοντα.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.