Φινλανδία: Στο στόχαστρο διαδικτυακής παρενόχλησης οι γυναίκες της κυβέρνησης

Φινλανδία: Στο στόχαστρο διαδικτυακής παρενόχλησης οι γυναίκες της κυβέρνησης

Η εκλογή γυναίκας για την ηγεσία της φινλανδικής κυβέρνησης είχε φέρει ελπίδες για το μέλλον - Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ζοφερή και η κυβέρνηση έχει γίνει στόχος σχολίων με βάση το φύλο

sanna_marin
Στόχος επιθέσεων μισογυνισμού έχουν πέσει οι γυναίκες της κυβέρνησης της Φινλανδίας, όπως έδειξε έκθεση του Κέντρου Αριστείας Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, με έδρα τη Λετονία.

Η εκλογή γυναίκας πρωθυπουργού είχε προκαλέσει ελπίδες για το μέλλον των γυναικών. Ωστόσο η έκθεση διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση, με επικεφαλής την Σάνα Μαρίν, έχει γίνει στόχος της διαδικτυακής κοινότητας, με κυρίαρχο το ζήτημα του φύλου.

Η Φινλανδία βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα το 2019, καθώς όλες οι αρχηγοί του κεντροαριστερού συνασπισμού των πέντε κομμάτων ήταν γυναίκες. Ωστόσο, υπήρξαν εξαιρετικά πολλά καταχρηστικά μηνύματα, διαπίστωσε ερευνητής του ΝΑΤΟ.

Οι πέντε υπουργοί που δέχθηκαν περισσότερες επιθέσεις ήταν γυναίκες. Η κριτική στηριζόταν στην υποβάθμιση των δεξιοτήτων τους στη λήψη αποφάσεων και στην αμφισβήτηση των ηγετικών τους ικανοτήτων.

Οι επικριτές στόχευαν στο φύλο, με βάση τα επίθετα που χρησιμοποιούσαν αλλά και τη σύνδεση των γυναικών με τα οικιακά καθήκοντα.


Ειδήσεις σήμερα:

NASA: Στη δημοσιότητα η πρώτη ηχογράφηση του ρόβερ στον Άρη - Περίεργος θόρυβος προκαλεί αμηχανία

Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο - Προσέβαλε διάσημη... ευτραφή ηθοποιό

Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης