Έως και δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει στην γερμανική οικονομία η προσωρινή αναστολή χορήγησης τουεμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW).
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Χουμπέρτους Μπαρτ στο πρακτορείο Reuters, «εάν (ο εμβολιασμός με) το εμβόλιο της AstraZeneca ανασταλεί για μία εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι και η ανοσοποίηση μετατίθεται για μισή εβδομάδα αργότερα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, αυτό συνεπάγεται επιμήκυνση του lockdown κατά τουλάχιστον μισή εβδομάδα». Το συνολικό οικονομικό κόστος «θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να ανέλθει γρήγορα στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Μπαρτ και τόνισε ότι, «εάν η καθυστέρηση οδηγήσει στο να χάσουμε τη μάχη κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας, το κόστος θα είναι σίγουρα σημαντικά υψηλότερο».
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.